Saga se nastavlja

Bijeg ili peh sa zdravljem? Princeza Charlene opet je produžila boravak u Africi zbog boli u ušima

‘Najtužniju‘ europsku princezu muči problem s uhom zbog kojeg joj liječnici brane let zrakoplovom. Kako ona ne može u Monaco, princ Albert ponovno će s djecom doći u posjet supruzi.

Prvi put otkako je napustila monegaški dvor, princeza Charlene (43) pojasnila je što se krije iza njezinog produženog boravka u domovini, odakle se još nije vratila. Sve je počelo njezinim kratkim posjetom Južnoj Africi u svibnju, zbog aktivnosti njene dobrotvorne zaklade u Južnoj Africi koji se u međuvremenu pretvorio u svojevrsni egzil. Vrijeme prolazi, a bivša olimpijska plivačica - čiji osmijeh već godinama nije viđen na događanjima na kojima je nazočila sa suprugom, princem Albertom od Monaca (63) - iz tjedna u tjedan odgađa povratak na dvor. U nedavnom ekskluzivnom razgovoru za Channel24 koji prenosi magazin People, pojasnila je da se ne može vratiti zbog narušenog zdravlja. Riječ je, naime, o ontološkim tegobama zbog kojih je bila prisiljena ostati u domovini jer ne smije u zrakoplov.

"Imala sam operativni zahvat zbog kojeg ne mogu naći se na visini većoj od 6000 metara. Radi se o tome da mi se ne može izjednačiti tlak u uhu", objasnila je dodavši kako su njezini problemi sa zdravljem počeli teškom infekcijom uha, nosa i grla početkom svibnja. Vjerojatno su posljedica operativnog zahvata podizanja sinusa i presađivanju kostiju u pripremi za zubne implantate kojem se podvrgnula uoči dolaska u Južnu Afriku. Nagađanja idu u smijeru da se princeza možda prerano zaputila na putovanje, kao i da je probleme s ušima imala i ranije.

Čitajte i: Najnesretnija princeza u Europi! Otkrivena tajna frizure kneginje Charlene, aferama Alberta II. nema kraja

Kako god bilo, kad je napokon sredinom svibnja došla u posjet domovini, pojavile su se komplikacije: počela je trpjeti ekstremne bolove u ušima zbog čega je 23. lipnja morala otići na drugu operaciju. Oporavak je, eto, potrajao pa je morala odgoditi planirani povratak u Monaco gdje je 2. srpnja trebala proslaviti okruglu, desetu obljetnicu braka sa suprugom. U isto vrijeme bivša olimpijska plivačica na svojim je službenim stranicama na društvenim mrežama pokazala kako je vrlo zaposlena sudjelujući u projektima očuvanja ugroženog eko-sustava u Južnoj Africi: posebno se angažirala oko spašavanja gotovo istrebljenih nosoroga i obilaska nacionalnih parkova s rendžerima i ekolozima čije projekte usmjerene na suživot divljih životinja i ljudi podržava preko svoje fondacije.

Zlonamjerne glasine

Za to vrijeme njezin suprug odlazi na događanja na kojima mora biti prisutan, pazi na njihove šestogodišnje blizance Jacquesa i Gabriellu, kiselo se osmjehuje fotografima i u sebi zacijelo broji dane kada će neugodnoj situaciji u kojoj se našao, doći kraj. Svjestan je kako se monegaški stanovnici pitaju se zašto se njihova vladarica ugledala na austrijsku caricu Sissi koja je u drugoj polovici 19. stoljeća "nestala" s dvora u Beču i počela putovati Europom kao da njezin suprug, car Franjo Josip II., ne postoji? Teritorijalno malom, ali financijski moćnom kneževinom kolaju glasine da se nešto ozbiljno zbiva s prinčevim brakom: zlonamjerni tračevi idu toliko daleko da se Alberta dovodi u kontekst ostavljenog supruga.

Čitajte i: Princeza Charlene više nema snage: 'Prošla godina je bila toliko bolna da se ne mogu ni nasmiješiti'

Kako bi pokazao da nema bračnih nesuglasica, princ Albert posjetio je ju s djecom u lipnju u Južnoj Africi. Fotografije sa safarija pokazale su da među njima vlada idila, a djeca su bila presretna vozeći se savanom na range roveru otvorena krova. Vjerojatno bi i sada uživali s majkom u Južnoj Africi da ih otac, kad je posjetu došao kraj, nije vratio kući. S druge strane, Charlene od Monaca je u razgovoru s novinarima rekla je da čezne za "svojim mužem, mojim bebama i mojim psićima". Ali povratak ne spominje. Liječnici joj i dalje brane povratak zrakoplovom zbog problema izjednačavanjem tlaka u srednjem uhu. Zacijelo se radi o Eustahijevoj cijevi koja povezuje ždrijelo i srednje uho, kroz koju se tijekom leta propuštaju manje količina zraka s ciljem izjednačavanja atmosferskog tlaka i tlaka u srednjem uhu, no detalji što joj je konkretno prouzročilo zdravstveni problem, nisu otkriveni.

"Moji svakodnevni razgovori s Albertom i djecom pomažu mi da izdržim. Jako mi nedostaju. Jedva čekam da budemo zajedno", izjavila je princeza u razgovoru s novinarima, dodavši (još jednom) da je teško podnijela odvojenost od supruga na okruglu godišnjicu braka. On, pak, planira novi posjet Južnoj Africi s djecom, a saga o razdvojenom prinčevskom paru se nastavlja.

Linker
18. travanj 2024 22:30