Početkom veljače posjetila je džamiju u istočnom Londonu

 EDDIE MULHOLLAND AFP
NIJE DOBRO

Camilla otkazala sve obaveze, kralj Charles zabrinut zbog njezinog stanja

Supruga britanskog monarha drugi put je oboljela od zaraze koronavirusom pa u Buckinghamskoj palači vlada velika zabrinutost jer se prvi put dugo oporavljala.

Supruga britanskog monarha drugi put je oboljela od zaraze koronavirusom pa u Buckinghamskoj palači vlada velika zabrinutost jer se prvi put dugo oporavljala.

U Buckinghamskoj palači zavladala je velika zabrinutost jer je kraljica supruga Camilla, životna družica britanskog monarha kralja Charlesa III. ponovno pozitivna na koronavirus. Bolest joj je dijagnosticirana godinu dana nakon što je prvi put oboljela od COVID-a 19, a vijest je potvrđena u službenom priopćenju dvorskog glasnogovornika.

"Nakon što je razvila simptome prehlade, njezino veličanstvo supruga kraljica pozitivna je na virus Covid. Sa žaljenjem je stoga otkazala sve svoje javne angažmane za ovaj tjedan i upućuje iskrene isprike onima koji su očekivali njezin dolazak", ističe se u priopćenju.

image

Kraljevski par: Charles III. i Camilla

POOL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Lani u veljači je objavljeno da se Camilla zarazila koronom, što je pokazao pozitivan nalaz na COVID testu. To se dogodilo svega četiri dana nakon što se njezin suprug povukao u samoizolaciju nakon pozitivne dijagnoze na istu bolest. U izjavi Buckinghamske palače tada je potvrđeno i da je Camilla primila tri doze cjepiva protiv koronavirusa.

image

Kraljica supruga Camilla

JUSTIN TALLIS AFP

U ožujku lanjske godine Camilla je u razgovoru opisala svoje simptome: "Prošla su tri tjedna i još uvijek osjećam posljedice koje se ne smiruju. Stalno očekujem da bih mogla izgubiti glas, a i dalje me muči kašalj." Prema kraljevskom protokolu kraljica supruga Camilla ovog je tjedna trebala posjetiti baletnu školu Elmhurst u Birminghamu povodom njezine 100. obljetnice i svratiti u knjižnicu Southwater One u Telfoldu kako bi odala priznanje njihovom doprinosu zajednici, no, kako je navedeno, sve te njezine aktivnosti su - otkazane.

image

Kraljica supruga drugi put je zaražena koronom

WIKTOR SZYMANOWICZ NURPHOTO VIA AFP
Linker
27. travanj 2024 20:38