DPPA/DDP USA/PROFIMEDIA
štedljive princeze

Danska kraljevska unuka zablistala je u staroj majčinoj haljini brenda koji svi obožavaju

U privatnoj rezidenciji Drottningholm počelo je četverodnevno slavlje povodom 50. godina vladavine kralja Carla Gustafa, a 11- godišnju princezu tako značajna obljetnica nije zasmetala da odjene recikliranu haljinu.

U privatnoj rezidenciji Drottningholm počelo je četverodnevno slavlje povodom 50. godina vladavine kralja Carla Gustafa, a 11- godišnju princezu tako značajna obljetnica nije zasmetala da odjene recikliranu haljinu.

Ovaj se tjedan u Švedskoj obilježava 50. godišnjica vladavine kralja Carla XVI. Gustafa. On je prvi kralj u tisuću godina dugoj povijesti švedske monarhije koji je dosegao zlatni jubilej, a nakon smrti dugovječne kraljice Elizabete II., postao je drugi europski vladar po duljini staža, iza svoje rođakinje, danske kraljice Margrethe II.

image

Kraljica Silvia i kralj Carl Gustaf ipred palače Drottningholm

FREDRIK SANDBERG/TT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Proslava kraljevog jubileja neće sigurno doseći raskoš i pompoznost onih obljetnica u Velikoj Britaniji, ali prvi dan četverodnevnog slavlja, koje je započelo svečanim koncertom Kraljevske opere u palači Drottningholm, privatnoj rezidenciji kraljevske obitelji, bilo je dostojno monarhije.

image

Princeza Victoria u raskošnoj crvenoj haljini sa suprugom, princom Danijelom

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Svi članovi kraljevske obitelji za tu su priliku odabrali svoje najljepše halje, a svečanom koncertu prisustvovali su članovi drugih monarhija poput onih iz Danske, Norveške i Grčke. No najviše pažnje privukla je elegantna 11-godišnja princeza Estelle koja je do palače došetala držeći za ruke svog mlađeg brata, 7-godišnjeg Oscara. Estelle, koja je nakon mame, princeze Victorie, druga u liniji za švedsku krunu, od živahne djevojčice s prevelikim naočalama, u posljednjih godinu dana izrasla je u lijepu tinejdžericu kraljevskih manira.

image

Estelle u prekrojenoj maminoj haljini s bratom Oscarom

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
image

Victoria je haljinu nosila u nekoliko prilika, posljednji put prije godinu dana za posjeta Amsterdamu

UTRECHT ROBIN/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

A zanimljiv je bio odabir njezine haljine za ovu svečanu prigodu. Naime, Estelle je nosila staru maminu haljinu iz kolekcije Conscious iz švedskog H&M-a, izrađenu od zelenog tila koju su kraljevski krojači prilagodili Estellinom stasu. Tako kćer kao i mama promovira švedske brendove, ali i sveopću štednju u vrijeme krize koja je zahvatila cijelu Europu. A nema sumnje da se Estelle sviđa i mamin stil, pa je ovo možda prvi, ali ne i posljednji put da će reciklirati neku njezinu haljinu ili odjevnu kombinaciju.

Linker
28. travanj 2024 06:32