o alkoholu i psihičkim problemima

Donosimo najvažnije trenutke velikog istupa! Princ Harry nikad oštriji prema svojoj obitelji

Nakon što se Harry ponovno otvorio američkoj voditeljici Oprah Winfrey, teško da će se pomiriti sa svojim ocem, princom Charlesom.

Još jedan skandalozni javni nastup princa Harryja (36) uzdrmao je britansku kraljevsku kuću. Naime, u prvoj epizodi dokumentarnog serijala o mentalnom zdravlju "The Me You Can‘t See" kojeg producira sa Oprah Winfrey za Apple TV, otvoreno je toj američkoj televizijskoj voditeljici po drugi put otvorio dušu.

Progovorio je o psihičkim problemima s kojima se suočavao nakon smrti majke i iznio je brojne optužbe na račun svoje obitelji zbog nerazumijevanja za njegovo psihičko stanje kao krhkog dječaka, ali i kasnije kao već odraslog mladića. Kazao je kako mu više nije problem razgovarati o njegovim psihičkim problemima ako će to pomoći drugim ljudima da shvate kako im je potrebna pomoć.

Čitajte i: Princ Harry razbjesnio Amerikance! Donedavni miljenik tamošnje javnosti novom izjavom pokrenuo buru reakcija

Čitajte i: Naš fotograf prisjetio se tuluma s princom Harryjem na Hvaru: ‘Rekao mi je da je meni super jer me nitko ne progoni‘

Izdvojili smo neke od njegovih izjava koje su ponovo uzburkale javnost:

  • Nikada nisam dobio prostor i vrijeme da tugujem i prebolim majčinu smrt. Tata je meni i bratu Williamu govorio da se moramo naviknuti na medijsku pozornost: ‘Kako je bilo meni, tako će biti i vama‘, govorio bi nam. A to nema smisla. Zadatak roditelja je da zaštite svoju djecu i prekinu krug loših zbivanja.
  • Zbog stresa od majčine smrti išao sam pet godina potajno psihijatru jer emocije nisu nešto o čemu se razgovara u kraljevskoj obitelji.
  • Najgori period života mi je bio od 28. do 32. godine kada sam se iz čista mira znojio samo kada bih ugledao fotoaparate ili čak sjeo u automobil. Kako bih pobjegao od tog osjećaja panike i bespomoćnosti počeo sam piti i drogirati se.
  • Kada je moja supruga Meghan, tada trudna s Archijem zbog situacije s medijima koji su svakodnevno iznosili prljavštine o njoj dobila suicidalne misli, zatražio sam pomoć od svoje obitelji, no naišao sam samo na zid šutnje i ignoriranje.
  • Još danas me proganja slika pred očima kada je moja majka zajedno sa mnom u automobilu očiju punih suza bježala od paparazza na mopedima. Tada više nije bila članica kraljevske obitelji i nije imala nikakvu zaštitu. Koliko god sam bio mali, dobro mi se usjekao u pamćenje taj njezin osjećaj bespomoćnosti koji ju je pratio do kraja života. A i ja sam ga osjetio na svojoj koži.
Linker
25. travanj 2024 11:11