sve u četiri zida

Elizabeta nije htjela da javnost to vidi: Harryju i Meghan je zabranila jednu stvar

Poznavatelji dvorskih prilika tvrde da bi objavljivanje fotografije njihovog prvog susreta zasjenilo proslavu kraljičinog platinastog jubileja pa je i fotografija malene Lilibet na društvenim mrežama objavljena tek kada je sve završilo.

Iz izvora bliskom britanskom dvoru doznaje se da je kraljica Elizabeta II. svoju praunučicu Lilibet upoznala odmah po dolasku princa Harryja i vojvotkinje Megan u Windsor gdje su odsjeli za vrijeme proslave njezinog platinastog jubileja. No navodno je zabranila da njezin unuk angažira službenog fotografa koji bi ovjekovječio taj povijesni susret dviju imenjakinja.

Malena Lilibet, naime, dobila je ime po nadimku kojeg kraljica nosi cijeli život, a njihov prvi susret u četvrtak navečer prije proslave jubileja, bio je ionako privatne prirode. Kraljičina želja je navodno da se njihov susret medijski ne eksploatira, pogotovo od strane Harryja i Megan o kojima za veliki novac Netflix snima dokumentarac.

image

Meghan Markle

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Stručnjaci za dvorska pitanja tvrde drugačije. Naime, bilo kakvo eksponiranje njihovog susreta zasjenio bi proslavu kraljičinog jubileja pa je tako i prva fotografija preslatke crvenokose djevojčice objavljena tek u ponedjeljak, kada je sve završilo. Fotografija je snimljena u subotu za vrijeme proslave njezinog prvog rođendana u vrtu ispred rezidencije Frogmore u Windsoru gdje je odsjela s roditeljima i bratom Archyjem.

Nakon proslave rođendana, obitelj je popodnevne sate provela s kraljicom u dvorcu gdje su zajedno gledali prijenos koncerta. Na rođendan malene Lili stigli su njezini rođaci, djeca Harryjeve sestrične Zare Tindall i bratića Petera Phillipsa te nekolicina bliskih prijatelja i Archyjev kum Charlie Van Straubenzee. Radilo se o neformalnoj vrtnoj zabavi na kojoj bi bilo i više gostiju da većina njih, poput Harryjevog brata Williama i njegove obitelji, nisu imali unaprijed dogovorene protokolarne obaveze zbog kraljičinog jubileja.

Uglavnom, boravak Harryja i Megan u Londonu protekao je prilično ispod radara, s tek jednim javnim pojavljivanjem i to bez djece, a to je vjerojatno bila i njihova želja kako ne bi ponovo podignuli medijsku buru koja ih je pratila uoči i nakon odlaska iz Velike Britanije i zasjenili proslavu jubileja.

Linker
20. travanj 2024 10:59