HENRY NICHOLLS AFP
VRATIO SE

Emotivni zagrljaji na kiši: Odlično raspoložen kralj Charles iznenadio nećakinju Zaru Tindall

Kralj je sa širokim osmijehom stigao na Royal Windsor Horse Show, iznenadio ljude u protokolu i, iako je bio prehlađen, odlično se zabavio.

Kralj je sa širokim osmijehom stigao na Royal Windsor Horse Show, iznenadio ljude u protokolu i, iako je bio prehlađen, odlično se zabavio.

Potpuno nenajavljeno, kralj Charles pojavio se na konjskim utrkama Royal Windsor Horse Show i oduševio sve prisutne, a posebno svoju nećakinju Zaru Tindall, vrsnu jahačicu koja ne propušta takva natjecanja. Zara se izljubila i i zagrlila s ujakom kojeg dugo nije vidjela i koji je pritom bio očito prehlađen jer iz ruku nije ispuštao maramicu. Ali svemu unatoč pa i kiši, nije skidao ni osmijeh s lica.

image

Čvrsti i emotivni zagrljaj: Charles i nećakinja Zara

ANDREW MATTHEWS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
image

Zara ne krije oduševljenje što joj se ujak dobro osjeća

ANDREW MATTHEWS/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Vjerojatno mu je posljednjih mjeseci koliko se liječi od karcinoma, nedostajalo druženje s njemu bliskim ljudima kao i događanja koja prije ne bi propustio ni u ludilu. Ovo mu je drugi događaj na kojem se pojavio od kako su s kraljevskih dvora objavili da će se kralj koji dobro podnosi liječenje, polako vraćati svojim dužnostima. Ovaj put s njim nije bila njegova supruga Camila koja ga je do sada vrijedno i dostojno mijenjala na raznim društvenim događanjima. Svi su zaključili da Charles izgledao odlično, a kako se čini - tako se i osjeća.

image
ANDREW MATTHEWS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
image
SHUTTERSTOCK

Nakon što je početkom godine otkriveno kako kralj Charles boluje od karcinoma, krajem travnja iz Buckinghamske palače objavili su kako je spreman vratiti se svojim obavezama.

"Njegovo Veličanstvo uskoro se vraća javnim dužnostima i to nakon razdoblja liječenja i oporavka nakon nedavne dijagnoze karcinoma. Kralj i kraljica sljedeći će utorak zajedno posjetiti centar za liječenje raka, gdje će se susresti s medicinskim osobljem i pacijentima. Ovaj će posjet biti prvi u nizu vanjskih angažmana koje će Njegovo Veličanstvo poduzeti u tjednima koji dolaze", priopćili su iz palače i dodali da to neće biti jedina aktivnost za koju se pripremaju.

"Uz to, Kralj i Kraljica će ugostiti Njihova Veličanstva Cara i Caricu Japana u državnom posjetu u lipnju, na zahtjev Vlade Njegovog Veličanstva. Kako se približava prva godišnjica krunidbe, Njihova Veličanstva šalju poruke zahvalnosti za brojne poruke i dobre želje koje su primili iz cijelog svijeta dok su se susretali s neočekivanim izazovima", poručeno je tada. Za povratak kraljevskim dužnostima, kralj je odabrao onkološku bolnicu UCH Macmillan Cancer Center gdje je s kraljicom Camillom razgovarao s medicinskim osobljem i pacijentima koji prolaze terapije liječenja karcinoma, a sve kako bi skrenuo pozornost na važnost ranog otkrivanja raka.

image

Kraljica Camilla i kralj Charles na prvom kraljevskom zadatku nakon dijagnoze

HENRY NICHOLLS AFP
Linker
10. svibanj 2024 03:04