prvi nakon odlaska u Ameriku

Harry i Meghan ipak su došli posjetiti kraljicu: Tajni susret odvio se u njezinom dvorcu Windsor

Ovaj put nisu doveli djecu, no kraljica je svejedno bila raznježena prvim susretom uživo u protekle dvije godine tijekom kojih su komunicirali online. Harry se susreo princem Charlesom i pokušao izgladiti prijepore.

Prvi put otkako su prije dvije godine napustili kraljevske dužnosti i preselili se u Ameriku, princ Harry i Meghan, vojvotkinja od Sussexa posjetili su Veliku Britaniju. U strogoj tajnost otišli su u posjet Harryjevoj baki u dvorcu Windsor i vidjeli se s njegovim ocem, princem Charlesom.

Susret je bio vrlo emotivan, otac i sin donekle su "ispeglali" zategnut odnos, tvrde insajderi čije riječi prenosi Daily Mail. Naime, Harry je u bombastičnom prošlogodišnjem intervjuu Oprah Winfrey izjavio da ih njegov otac nije financijski pomagao otkako su se skrasili u Kaliforniji premda se na to obvezao, što je Charlesa jako povrijedilo.

Vjeruje se da su progovorili i o toj temi te sklopili primirje. Potrajat će, nadajmo se, do kraja ove godine kada bi trebali izaći Harryjevi memoari u kojima će, sudeći po najavama, otkriti sve što zamjera svojoj obitelji. Na tapeti bi se mogla naći i Charlesova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla i buduća kraljica supruga.

image

Kraljica kada je prvi put upoznala svog praunuka Archieja.

CHRIS ALLERTON/COPYRIGHT SUSSEXROYAL/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Nova knjiga otkriva kako su William i Harry doživljavali ‘ples‘ svoje majke s tabloidima

Kako god ispalo, sada je najvažnije to da je Harry napokon zagrlio svoju baku koja bi 21. travnja trebala proslavili 96. rođendan. Ne očekuje se da će javnost doznati o čemu su Harry, Meghan i sve slabija Elizabeta II. pričali, no i ona je u privatnim okolnostima baka poput svake druge: zacijelo je jedva dočekala vidjeti unuka, popričati s njim i s Meghan uživo.

Vojvotkinja je, naime, često razgovarala s kraljicom online, posebno tijekom zatvaranja ali i kasnije, pokazivala joj je kako napreduju njenu praunuci Lilibet i Archie.

Dokumentarac o igrama

Čini se da djecu nisu doveli u prvi posjet Britaniji u posljednje dvije godine: pravo upoznavanje Lilibet s članovima Harryjeve obitelji morat će pričekati bolji trenutak. Par je prošle srijede odsjeo u svojem nesuđenom domu Frogmore Cottage: nalazi se na posjedu dvorca Windsor pa su se dan kasnije u posjet kraljici uputili pješice. Njihovo je iduće odredište Nizozemska gdje će u subotu započeti Invictus igre.

image

Meghan i Harry sa sinom Archiejem i kćeri Lilibet.

EYEPRESS VIA AFP/AFP/PROFIMEDIA

Prati ih filmska ekipa Netflixa: prema otprije utanačenom ugovoru vrijednom 100 milijuna dolara, imaju ekskluzivan pristup paru u Haagu tijekom održavanja igara vojnih veterana. Naime, streaming div priprema dokumentarni projekt radnog naslova "Srce tame", a režira ga Oscarom nagrađen britanski dokumentarist Orlando von Einsiedel.

Kamere će popratiti i dirljiv trenutak kad će se Harry i Meghan na igrama susresti s ukrajinskim predstavnicima. Premda ih britanski mediji optužuju da su zbog svog dokumentarca Netflixu omogućili snimanje njihovog susreta s kraljicom, takvo što je malo vjerojatno. Elizabeta II. na to vjerojatno nikad ne bi pristala.

Linker
19. travanj 2024 00:37