Kraljica supruga, Camilla, i kralj Charles III.

 SHUTTERSTOCK
VELIKI KONCERT

Hoće li uspjeti privući gledatelje: Zna se tko će nastupiti na krunidbenom koncertu

Dolaze Lionel Richie te dio grupe Take That, ali još nije sigurno hoće li im se na grandioznoj pozornici u perivoju Windsora pridružiti Robbie Williams i Jason Orange.

Dolaze Lionel Richie te dio grupe Take That, ali još nije sigurno hoće li im se na grandioznoj pozornici u perivoju Windsora pridružiti Robbie Williams i Jason Orange.

Konačno je poznato tko će nastupati na krunidbenom koncertu u perivoju dvorca Windsor, dan nakon kraljeve krunidbe. Na velikom događanju u nedjelju 7. svibnja, pred 20.000 građana i gostiju s pozivnicama, trebala bi nastupiti značajna imena zabavljačke industrije. Naime, pripreme za veliki glazbeni događaj zahuktale su se kada su tri člana grupe Take That, Gary Barlow, Howard Donald i Mark Owen, potvrdili dolazak. Bit će im to prvi nastup od 2019., kada su bili na turneji "Odyssey". Zasad nije sigurno hoće li im se pridružiti preostali članovi, Robbie Williams i Jason Orange, piše Independent, što bi zasigurno oduševilo fanove tog benda.

Možda će baš zato glavne zvijezde krunidbenog koncerta biti sunarodnjaci Meghan Markle, američka pop zvijezda, Katy Perry i Lionel Richie. Pjevačica je silno uzbuđena što će nastupiti na značajnom događaju. Ona je, naime, ambasadorica britanskog "Asian Trusta", dobrotvorne organizacije koju je osnovao kralj Charles dok je bio princ od Walesa, stoga se njezin dolazak i očekivao.

image

Katy Perry pjevat će na koncertu u Windsoru

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Lionelu Richieju je čast biti dijelom koncerta koji se događa jednom u životu, a kao globalni ambasador dobrotvorne organizacije "The Prince‘s Trust" koju je osnovao kralj Charles, rado je prihvatio poziv. Otprije je poznato da dolaze i talijanska operna zvijezda Andrea Bocelli i velški bas-bariton, Sir Bryn Terfel.

"Koncertom će se proslaviti novo poglavlje nacionalne povijesti, uz teme ljubavi, poštovanja i optimizma, slaveći četiri nacije, njihove zajednice i Commonwealth", objavio je BBC koji će prenositi događaj.

Nastupit će i zbor sastavljen od amatera iz raznih zajednica, od spašavatelja na moru, do vozača taksija i reggae glazbenika, a doprinos povijesnom događaju dat će i virtualni zbor predstavnika Commonwealtha, zajednice zemalja u čijem je organiziranju sudjelovala i kraljica Elizabeta II. Izvedba virtualnog zbora bit će još jedno od niza odavanja počasti pokojnoj kraljici. Iako su više manje poznata imena, očekuju se i nova, a BBC najavljuje kako bi za kraj moglo biti čuvano i neko veliko iznenađenje. Ipak, znamo tko neće nastupiti: Elton John, prijatelj pokojne princeze Diane, Adele te Ed Sheeran zahvalili su se na pozivu jer imaju već dogovorene obaveze.

Linker
27. travanj 2024 03:57