MILLIE PILKINGTON AFP
Odlično raspoloženi

Iz palače napokon stigle dobre vijesti: Kralj pozirao sa suprugom, otkiveno i kada se vraća dužnostima

Britanski vladar proteklih mjeseci povukao se iz javnosti kako bi se posvetio liječenju, a čini se da je njegovo zdravstveno stanje sada puno bolje.

Britanski vladar proteklih mjeseci povukao se iz javnosti kako bi se posvetio liječenju, a čini se da je njegovo zdravstveno stanje sada puno bolje.

Iako proteklih mjeseci proživljavaju težak period zbog narušenog zdravstvenog stanja kralja Charlesa i princeze Catherine članovi kraljevske obitelji ne odustaju od tradicije. Samo četiri dana nakon što je objavljen portret princa Louisa povodom njegova šestog rođendana na društvenim mrežama osvanuo je i portret kralja Charlesa i kraljice Camille. Fotografija koja odiše optimizmom prikazuje nasmijani kraljevski par, a uz nju stoji i priopćenje Buckinghamske palače koje je razveselilo brojne obožavatelje kraljevske obitelji. Naime, kralj se nakon višemjesečnog izbivanja zbog bitke s karcinomom konačno vraća poslu i to već idući tjedan.

image

Kralj Charles III.

ADRIAN DENNIS AFP

"Njegovo Veličanstvo uskoro se vraća javnim dužnostima i to nakon razdoblja liječenja i oporavka nakon nedavne dijagnoze karcinoma. Kralj i kraljica sljedeći će utorak zajedno posjetiti centar za liječenje raka, gdje će se susresti s medicinskim osobljem i pacijentima. Ovaj će posjet biti prvi u nizu vanjskih angažmana koje će Njegovo Veličanstvo poduzeti u tjednima koji dolaze", priopćili su iz palače i dodali da to neće biti jedina aktivnost za koju se pripremaju.

"Uz to, Kralj i Kraljica će ugostiti Njihova Veličanstva Cara i Caricu Japana u državnom posjetu u lipnju, na zahtjev Vlade Njegovog Veličanstva. Kako se približava prva godišnjica krunidbe, Njihova Veličanstva šalju poruke zahvalnosti za brojne poruke i dobre želje koje su primili iz cijelog svijeta dok su se susretali s neočekivanim izazovima", stoji u objavi.

Da kralj boluje od karcinoma javnost je doznala početkom veljače 2024. godine kada je ta vijest potvrđena iz palače. Priopćeno je i da je Charles odmah krenuo s adekvatnom terapijom, a tijekom tog vremena liječnici su mu savjetovali da odgodi dužnosti u javnosti.

“Njegovo veličanstvo odlučilo je podijeliti svoju dijagnozu kako bi spriječilo nagađanja i u nadi da će pomoći u razumijevanju javnosti za sve one diljem svijeta koji imaju rak”, stajalo je u priopćenju. Iako je njegova dijagnoza, a potom i dijagnoza Catherine bila šokantna ne samo za Veliku Britaniju nego i za cijeli svijet, čini se da brojni štovatelji kraljevske obitelji sada napokon mogu odahnuti jer se kralj unatoč svemu što je prošao proteklih mjeseci na najnovijoj fotografiji izgleda vrlo dobro i ne odaje dojam da je njegovo zdravlje narušeno. Nadamo se da će uskoro ista fotografija, ali i vijest uslijediti i od princa Williama i princeze Catherine.

Linker
30. travanj 2024 11:49