Nema idealnog

Kate i William: I njihov brak ima izazove, ali netko ih je naučio kako ih prevladati

Upijali su mudrost pokojne kraljice Elizabete, a među najvažnijim usvojenim lekcijama stoičko je prihvaćanje nedaća jer se članovi kraljevske obitelji nikada ne smiju žaliti.

Kao i svaki bračni par, Catherine, princeza od Walesa i njezin suprug, princ William, imaju probleme: brak im nije savršen kako se na prvi pogled čini. Rekao je to britanski spisatelj Tom Quinn, autor knjige "Gilded Youth: An Intimate History of Growing Up in the Royal Family" u ekskluzivnom razgovoru za Daily Express. Tvrdi kako iza zatvorenih vrata, William i Kate, nisu idealan par. Ali, posebni su po tome što znaju kako popraviti situacije u kojima se sukobljavaju, izjavio je Quinn prenoseći saznanje svog izvora iz Kensingtonske palače.

Pojasnio je da funkcionalni brakovi nisu pošteđeni različitih stavova i žustrih razmjena mišljenja zbog zamjeranja koje partneri neko vrijeme zatomljuju u sebi. No kad im se to dogodi, William i Kate znaju kako postići kompromis i učiniti brak još uspješnijim.

"Od ljudi s kojima sam razgovarao, svi tvrde da među njima nije tako mirno kako mislimo. Nije tako savršeno kako se čini. Ali, William je učio od svoje bake dok je Kate je vrlo dobra u tome da se ne žali", kaže spisatelj.

Williamova baka, pokojna kraljica Elizabeta, bila je, naime, sjajna učiteljica. Promatrali su je kako izvanredno vlada Ujedinjenim Kraljevstvom i svojom obitelji (čini se da je kraljici potonje bilo veći izazov), a sada primjenjuju dragocjene lekcije.

"Oboje se dive vrlinama koje su pokojnu kraljicu učinile tako izvanrednim monarhom", objasnio je spisatelj. Među njenim najvažnijim lekcijama je činjenica da se nikada ne smiju žaliti.

image

Kate i Willian na dobrotvornoj polo utakmici u lipnju ove godine.

HYDE NEWS AND PICTURES/SHUTTERSTOCK

"Oni se vrlo, vrlo rijetko žale. A kada se to dogodi, uvijek to pokažu na odmjeren način", kaže Quinn.

Kad se, primjerice, posvađaju, ono što bi kod drugih parova urodilo bijesnim razbijanjem posuđa i gađanjem prvim predmetima koji se supružnicima nađu pri ruci – kod njih nalikuje bacanju jastuka jedno na drugo. Pokažu što misle, ali uz puno samokontrole.

Kako na njihov brak i podizanje troje djece utječu javne dužnosti (imaju osjetno više angažmana otkako su postali princ i princeza od Walesa), Daily Express raspisao je anketu. Čitatelji su, od ponedjeljka, 24. srpnja do petka, 28. srpnja, odgovarali na pitanje: "Trebaju li princeza Kate i William raditi još više i odrađivati više kraljevskih angažmana?" Od 1.011 osoba koje su se odazvale anketi, 59 posto (593 osobe) odgovorilo je "ne" dok je 36 posto (364 osobe) reklo "da". Pet posto anketiranih (54 osobe) reklo je da ne zna. Ukratko, Britancima je najvažnije da Kate i Williamu brak štima, zadovoljni su obimom zadaća koje su već preuzeli.

Linker
18. travanj 2024 04:20