FOTO PRIČA

Kate i William nisu mogli prisustvovati misi za Uskrs: Ovo su najljepše fotografije iz prijašnjih godina

Od prvog dolaska princeze Catherine na misu za Uskrs pa do debija djece princa i princeze od Walesa...

Nakon što je 2017. godine prvi put prisustvovala uskrsnoj misi kraljevske obitelji, Kate Middleton je ove godine prvi put propustila dolazak dok se oporavlja od operacije i prolazi preventivnu kemoterapiju, što je nedavno otkrila u videu. Naime, nakon jakog pritiska javnosti i medija, princeza od Walesa odlučila je objasniti javnosti zbog čega nije viđena niti jedanput ove godine te zašto se tako skoro neće vratiti svojim obavezama.

"Bolest mi je dijagnosticirana u ranoj fazi i podvrgnuta sam preventivnoj kemoterapiji", izjavila je princeza od Walesa u videu i dodala da se osjeća dobro, te da je svakim danom sve jača.

"Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji oni mogu razumjeti i da ih uvjerimo da će sa mnom sve biti dobro. Williamova podrška je izvor velike utjehe i snage za mene, u teškim trenucima još smo se više povezali", izjavila je i dodala kako su protekli mjeseci bili veliki izazov za njihovu cijelu obitelj, ali i da joj je na raspolaganju fantastičan medicinski tim.

"Njihova stručnost, ljudska briga i pažnja su nevjerojatni i na svemu sam im beskrajno zahvalna", rekla je Kate Middleton, koja je na taj je način prekinula nagađanja oko svoje bolesti. Zbog nje, je kako je priopćila Buckinghamska palača, sredinom siječnja podvrgnuta operaciji abdomena u londonskoj bolnici London Clinic u kojoj se tradicionalno liječe članovi kraljevske obitelji. Već tada bilo je jasno da ove godine princa i princezu od Walesa nećemo moći vidjeti s ostatkom kraljevske obitelji koja ne propušta misu na Uskrsu Windsoru. Naime, odmah je objavljeno kako mole za privatnost dok princeza prolazi terapiju, a uskoro nakon otkriveno je kako će obitelj provesti Uskrs u Anmer Hallu, u Norfolku, u vili koja je dio kraljevske rezidencije Sandringham. Čim su počeli praznici, princ William i princeza Catherine povukli su se s djecom - princem Georgeom, princezom Charlotte i princem Louisom u rezidenciju koju im je kao vjenčani dar darovala pokojna kraljica Elizabeta II.

S obzirom na to da princ William i princeza Catherine s djecom uživaju velike simpatije obožavatelja kraljevske obitelji te su najpopularniji članovi britanskih dvora, njihov izostanak itekako je osjetio. Zato smo se prisjetili prijašnjih godina - od 2017. kada se Kate Middleton prvi put pridružila kraljevskoj obitelji u dolasku na misu pa sve do lani kada su princ i princeza od Walesa pokazali podršku kralju Charlesu odabravši kraljevsko plave outfite.

2017.

Tek šest godina nakon vjenčanja Kate se pridružila kraljevskoj obitelji i njihovom odlasku na misu u Kapelu sv. Jurja u Windsoru. Kate je odabrala elegantna kaput-haljinu u kremastoj nijansi, kreaciju Catherine Walker koja joj je uvijek bila među omiljenim dizajnericama.

image

Kate Middleton i princ William 2017. godine

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

2018.

Nekoliko tjedana prije rođenja sina Louisa, princeza od Walesa stigla je na misu za Uskrs u elegantnom, smeđem kaputu Catherine Walker.

image

Kate Middleton 2018. godine kada je bila trudna s Louisem

DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK
image

Kate i William odmah iza kraljice Elizabete II.

DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK

2019.

Godinu kasnije Catherine je stigla u prekrasnom, nježno plavom kaputu haljini britanske modne kuće Alexander McQueen koju je već nosila pet godina ranije na turneji u Australiji na kojoj je bila s Williamom.

image

2019. godina bila je posljednja u kojoj su na misu stigli sami - nakon dvije godine "pauze" zbog pandemije najprije su s njima stigli princeza Charlotte i princ George, a godinu nakon i princ Louis

SHUTTERSTOCK
image

Kaput-haljinu nosila je već pet godina prije, za Uskrs u Australiji kada je bila na službenom putovanju s Williamom

SHUTTERSTOCK
image

2019. godine princeza Catherine stigla je u kaputu-haljini Alexander McQueen

SHUTTERSTOCK

2022.

Nakon dvije godine "pauze", zbog pandemije koronavirusa, kraljevska obitelj vratila se tradiciji 2022. godine kada su prvi put na uskrsnu misu stigli i princeza Charlotte i princ George. Princeza Catherine tada je nosila krasni kaput-haljinu Emilije Wickstead u puderasto plavoj nijansi te se neodoljivo uskladila s princezom Charlotte koja je nosila cvjetnu haljinu i štrample u istoj nijansi.

image

Princeza Catherine, princ William, princ George i princeza Charlotte 2022. godine

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

2023.

Princeza Kate lani je nosila kraljevsko plavi midi kaput jedne od omiljenih dizajnerica Catherine Walker, šešir Lock & Co, a najveće iznenađenje je bila crvena manikura - što je bio prvi put da za javni izlazak bira jaku nijansu na noktima, koju kraljica Elizabeta II. navodno nije voljela. Odabranu kraljevsko plavu nijansu mnogi su protumačili kao izraz podrške novom kralju - to je bio prvi Uskrs otkako nas je napustila kraljica Elizabeta II. i krunu preuzeo kralj Charles, a prošlogodišnji dolazak na misu ostat će poseban i po tome što je prvi put cijela obitelj Wales bila na okupu jer je na misu prvi put stigao i najmlađi princ Louis.

image

Prince Louis je lani prvi put bio s obitelji na misi

DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK
image

Dolazak na misu za Uskrs jedan je od važnijih događaja za obožavatelje kraljevske obitelji

MAUREEN MCLEAN/SHUTTERSTOCK
Linker
09. travanj 2024 10:01