GLAMUROZNO IZDANJE

Kate Middleton nosila spektakularnu "zaboravljenu" tijaru s dijamantnim cvijetom

Radi se o vjenčanom daru koji je Kraljici Elizabeti poklonio njezin otac, Lord Strathmore, prije nego što se udala za vojvodu od Yorka 1923. godine, a nije nošena sve od 1930-ih.

Princeza od Walesa Kate Middleton prisustvovala je svečanoj večeri u Buckinghamskoj palači u čast južnokorejskog predsjednika Yoon Suk Yeola i prve dame Kim Keon Hee noseći rijedak komad nakita koji većina ljudi nije vidjela još od 1930-ih, tijaru pod nazivom ‘‘Strathmore Rose‘‘.

Spektakularna "zaboravljena" tijara s dijamantnim cvijetom zapravo je bila vjenčani dar koji je Kraljici Elizabeti dao njezin otac, Lord Strathmore, prije no što se udala za vojvodu od Yorka 1923. godine. Nakon njezine smrti 2002. godine, kraljičina kći, Elizabeta II., naslijedila ju je, ali je ostala u kraljevskom trezoru desetljećima te godinama nije nošena.

image

Radi se o tijari koja je bila vjenčani dar Kraljici Elizabeti, a zatim je pripala njezinoj kćeri

STEPHEN LOCK/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA STEPHEN LOCK/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Zbog toga su se pojavile brojne glasine kako je tijara možda previše oštećena ili previše krhka da bi se ponovno nosila. Dizajnirana da izgleda kao vijenac od divljih ruža, dijamantna cvjetna kruna izvorno je kupljena kod londonskog draguljara Catchpole & Williams.

Princeza od Walesa tijaru je uskladila s bijelom haljinom svoje omiljene dizajnerice Jenny Packham sa zlatnim detaljima. Na prsima joj je bio orden kraljevske obitelji, a svoj je svečani look Kate upotpunila parom bijelih svečanih rukavica koje su se savršeno uklopile u čitavu kombinaciju.

image

Kate Middleton nosila je tijaru dizajniranu da izgleda kao vijenac od divljih ruža

STEPHEN LOCK/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA STEPHEN LOCK/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kate i njezin suprug, princ William dan ranije dočekali su predsjednika i prvu damu Južne Koreje, a buduća princeza i tada je izgleda sjajno. Za tu je prigodu odabrala crvenu kombinaciju, i to od glave do pete. Svu pažnju ‘‘ukrao‘‘ je njezin crveni midi kaput u formi plašta s očaravajućom mašnom.

Riječ je o kreaciji iz kolekcije brenda Catherine Walker koju je Kate uskladila s kraćom haljinom iste nijanse te crvenim cipelama talijanskog brenda Gianvito Rossi, dok je šešir pronašla u ponudi britanske dizajnerice Jane Taylor.

image

Svu pozornost ‘‘ukrao‘‘ je crveni kaput midi dužine u formi plašta

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK
Linker
21. ožujak 2024 18:32