Princess of Wales

 SEBASTIEN BOZON AFP
Ljubiteljica tenisa

Kate na Wimbledonu: Uručila trofeje, tješila poraženu i odjećom odala počast teniskoj loptici

Princeza od Walesa obožavateljica je bijelog sporta, ali i strastvena tenisačica, a otkako se 2011. udala za princa Williama gotovo svake godine dolazi na Grand Slam turnir u Wimbledonu.

Princeza od Walesa obožavateljica je bijelog sporta, ali i strastvena tenisačica, a otkako se 2011. udala za princa Williama gotovo svake godine dolazi na Grand Slam turnir u Wimbledonu.

Kate Middleton ponovno je sjedila u kraljevskoj loži Wimbledona, drugi put na ovogodišnjem turniru. Princeza od Walesa gledala je u subotu finale ženskog singla u kojem je Čehinja Markéta Vondroušová​ pobijedila Tunižanku Ons Jabeur 6:4, 6:4, a potom im je uručila osvojene „tanjure”. Tom je prilikom i tješila Jabeur koja nije mogla zaustaviti suze zbog poraza, a Vondroušova je u pobjedi postigla i rekord - postala je najniže rangirana osvajačica Wimbledona u povijesti – na turnir je stigla kao svjetski broj 42. To će se sada, naravno, promijeniti.

image

Princeza od Walesa predaje pobjednički trofej Čehinji Markéti Vondroušovoj - boja i tekstura materijala princezine odjeće podsjeća na tenisku lopticu

ADRIAN DENNIS AFP

Poznato je da princeza voli tenis, a tu je ljubav pokazala i odjećom; odjenula je svijetlozeleni kompletić brenda Self Portrait kojim je odala priznanje - teniskoj loptici. Kate Middleton obožavateljica je bijelog sporta, ali i strastvena tenisačica, a otkako se 2011. udala za princa Williama gotovo svake godine dolazi na Grand Slam turnir u Wimbledonu, piše People. Kraljica Elizabeta 2016. proglasila je Kate pokroviteljicom All England Lawn Tennis and Croquet Cluba, što je ondje najviša pozicija s kojom dolaze i neke povlastice, a sama Elizabeta držala ju je još od 1952. godine.

image

Pozdrav okupljenima

SEBASTIEN BOZON AFP
image

Tunižanka Ons Jabeur bila je neutješna, iako se princeza potrudila oko nje

SEBASTIEN BOZON AFP

Kao pokroviteljica, 41-godišnja Kate nosi posebnu iglu s mašnom u službenim bojama kluba - tamnozelenoj i ljubičastoj – kojom označava svoj status te ima čast dodjeljivati trofeje pobjednicima natjecanja. Prošle ih je godine tako predala Kazahstanki Eleni Ribakinoj i Srbinu Novaku Đokoviću, kojem je to bio sedmi pehar iz Wimbledona. Đoković sad ponovo igra u finalu, protiv Španjolca Carlosa Alcaraza, pa sigurno predstoji zanimljiv dvoboj za pehar koji će pobjednik primiti iz princezinih ruku.

Princeza Kate ima teniski teren u Anmer Hallu, domu svoje obitelji u Norfolku, a nedavno je usavršavala igru s teniskom legendom i prijateljem Rogerom Federerom u promotivnom videu koji je Wimbledon objavio prije početka turnira. U veseloj montaži dvojac je odigrao nekoliko setova prije nego što su se družili s nekima od 250 dječaka i djevojčica koji pomažu da turnir u Wimbledonu teče glatko.

Linker
27. travanj 2024 11:37