Nitko nije siguran

Koronavirus na švedskom dvoru: Buduća kraljica i njena obitelj pozitivni su na virus

Princeza Victoria i njezin suprug pozitivni su na Covid-19, zbog čega se liječe u karanteni, njen otac kralj i majka kraljica su cijepljeni, no oni kao mlađi članovi obitelji i dalje čekaju na red za cjepivo.

Švedska prijestolonasljednica princeza Victoria, prva u redu za Švedsku krunu, kao i njen suprug princ Daniel, dobili su pozitivan rezultat u testiranju za koronavirus, priopćieno je s kraljevskog suda, prenosi Reuters.

"Prijestolonasljednica i princ Daniel imaju umjerene simptome, ali se osjećaju jako dobro obzirom na okolnosti", stoji u izjavi u kojoj je otkriveno i kako se kraljevski par nalazi u karanteni zajedno sa svoje dvoje djece princezom Estelle i princom Oscarom.

Victoria (43) je prva u redu za nasljeđe švedske krune, koju trenutno ima njezin otac kralj Karl XV! Gustaf. Kralj kao i kraljica Silvija oboje su primili cjepivo protiv virusa.

Kralj i kraljica cijepljeni

image
Princeza Victoria sa suprugom Danielom i djecom Estelle i Oscarom, trenutno se nalazi u karanteni.
RAPHAEL STECKSEN/ROYAL COURT/IBL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kralj je na čelo monarhije stupio 1973. u travnju će navršiti 75 godina, u nekoliko je navrata apelirao na jedinstvo švedskog naroda i apelirao na ljude da se i dalje pridržavaju socijalne distance, koja se u zemlji održava uvelike na dobrovoljnoj bazi - a sve kako bi zaustavili širenje virusa.

Švedska je prijavila preko 13.000 smrti povezanih s Covid-19. Stopa smrtnosti po broju stanovnika je mnogostruko veća nego u susjednim nordijskim zemljama, ali je niža nego u nekim europskim državama koje su u suzbijanje virusa krenule nametanjem karantena i lockdowna.

Linker
12. travanj 2024 19:55