PROFIMEDIA
Prekid suradnje

Kraj velike suradnje: Meghan Markle nakon samo jedne sezone ostala bez angažmana

Emisija vojvotkinje od Susexa nije zadovoljila slušanost pa ju je audio div odlučio ukinuti, a morat će vratiti i dio vrtoglavog honorara od 20 milijuna dolara.

Emisija vojvotkinje od Susexa nije zadovoljila slušanost pa ju je audio div odlučio ukinuti, a morat će vratiti i dio vrtoglavog honorara od 20 milijuna dolara.

Švedski glazbeni audio div Spotify ukinuo je podcast Archetypes koji je vodila Meghan Markle i raskinuo ugovor s vojvodama od Sussexa i njihovom producentskom kućom Archwell vrijedan navodno više od 20 milijuna dolara. Meghan je uspjela odraditi samo jednu sezonu, no očito nije imala zadovoljavajuću slušanosti koja bi Spotifyu osigurala dovoljnu zaradu.

Oko prekida suradnje obje strane dale su zajedničku izjavu kako su se međusobno složili oko prekida suradnje i da su ponosni na seriju emisija koju su zajedno odradili. Potez da se odustane od Meghanine emisije koja se bavi ženskim pitanjima, uslijedio je nakon nedavnog pokušaja dogovora kako bi se krenulo u drugu sezonu. Gdje je točno zapelo nije poznato, no očito se radi o prevelikim honorarima i premaloj slušanosti.

No Meghan Markle ne kani odustati od svog projekta u kojem je već ugostila brojna poznata lica među kojima su bili teniska zvijezda Serena Williams, pjevačica Mariah Carey i južnoafrički komičar Trevor Noah.

Planira kreirati više podcasta i pronaći novi dom za svoju seriju, a gdje bi to moglo biti nije poznato. Naime, ovo joj sigurno nije dobra reklama pa ako nađe i novi ‘dom‘ za svoj podcast, cijena će sigurno biti puno niža od one koju im je svojedobno ponudio Spotify. Doduše, nije samo podbacila njezina emisija, već i drugi podcasti ne zadovoljavaju slušanost i očekivani profit pa je Spotify najavio da će otpustiti oko 200 članova svog osoblja što čini oko 2 posto njihovih zaposlenika koji rade unutar podcast timova.

Očito popularnost prinčevskog para, koji je svoju obiteljsku intimu svjetskoj javnosti ponudio na pladnju, više i nije toliko velika. Ukidanje serije dolazi nakon što su izvori bliski vojvodi i vojvotkinji od Sussexa tvrdili da će par prestati snimati dokumentarce za Netflix, objavljivati memoare i davati intervjue koji napadaju kraljevsku obitelj jer - nemaju više što reći. A bez pikanterija nema ni publike.No Meghan Markle je uvjerena da će pronaći svoju publika o čemu dovoljno govori citat grčkog pjesnika Dinosa Christianopoulosa kojim je završila posljednju emisiju - ‘‘Što sve nisi učinio da me pokopaš? Ali zaboravio si da sam ja sjeme.‘‘

Linker
27. travanj 2024 15:00