Trogodišnja obuka

Kraljevska vojnikinja: Španjolska princeza prošla prvi dio vojnog treninga

Princeza je uspješno je završila prvi dio vojne obuke u kojoj je, između ostalog, naučila baratati oružjem.

Kćerka Španjolske kraljice Letizije i kralja Filipa, 17-godišnja princeza Leonora uspješno je završila prvi dio trogodišnje vojne obuke, a u svijet su poslane fotografije mlade kraljevne u vojničkoj uniformi s puškom u rukama. Čitava obuka trajat će tri godine u vojnoj akademiji u Zaragozi.

Kako javljaju španjolski mediji, princeza Leonora u ovom je osnovnom dijelu vojne obuke savladala vježbe pucanja, topografske ture i druge osnovne vojne aktivnosti. Kako navodi kraljevska kuća "u ovoj fazi osnovne vojne obuke počinju individualne instrukcije borbe, dobiva se vojni trening, moral te znanje o oružju i opremi." Vijest o njezinoj obuci popratile su i fotografije na kojima se mladu princezu može vidjeti kako u punoj vojnoj opremi s puškom u rukama odrađuje vježbe na suhom, ali i u vodi. U utorak je pak stigla obavijest da je Leonora, zajedno s 560 drugih kadeta, dobila časničku sablju, a za samu ceremoniju je rečeno da je "značajna jer je prva u kojoj su sudjelovali nedavno primljeni studenti" te da "simbolizira njihovo dobivanje statusa viteza ili dame kadetkinje."

image
SHUTTERSTOCK

Princeza Leonora na vojnu je obuku stigla sredinom kolovoza u pratnji obitelji - kralja Filipa, kraljice Letizije te sestre Infante Sofije, a tom je prilikom za španjolski časopis HOLA! izjavila da je "pomalo nervozna" na što je njezin otac nadodao da je to "logično" jer da "i treba biti malo nervozna." Konkretnije se ovog novog poglavlja u životu asturijska princeza dotaknula u srpnju na dodjeli nagrada Girona fondacije kada je izjavila: "Upravo sam završila srednju školu i uskoro se upuštam u novu fazu života s razdobljem vojne obuke. I, iznad moje dužnosti, sretna sam jer znam koliko Španjolci cijene naše oružane snage." Govor je nastavila isticanjem važnosti ovog poglavlja te iskazujući želju za "učenjem i davanjem najboljeg od svog duha kako bi ojačala vrijednosti koje je razvila" referirajući se na poštovanje prema drugima, trud, izvrsnost, traganje za znanjem, disciplinu i ustrajnost "ali i mogućnost percipiranja stvarnosti i entuzijastičnog života" tipičnog za njenu dob.

image
SHUTTERSTOCK
Linker
25. travanj 2024 17:33