YUI MOK AFP
Obiteljski skup

Kraljevsko plava za prvu uskrsnu misu kralja Charlesa: Zvijezda je ponovno bio mali princ Louis

Kralj Charles i kraljica supruga Camilla bili su dobro raspoloženi dok su mahali okupljenima. Bili su odjeveni u plavo, a cijela ih je obitelj princa i princeze od Walesa modno podržala - i u njihovim outfitima prevladavala je plava boja.

Kralj Charles i kraljica supruga Camilla bili su dobro raspoloženi dok su mahali okupljenima. Bili su odjeveni u plavo, a cijela ih je obitelj princa i princeze od Walesa modno podržala - i u njihovim outfitima prevladavala je plava boja.

Britanska kraljevska obitelj okupila se na jutarnjoj uskrsnoj misi koja je služena u kapeli Sv. Jurja uz dvorac Windsor. Pozdravljali su okupljene vjernike predvođeni kraljem Charlesom III kojem je ovo bila prva uskrsna misa u vladavini, a ujedno je bila i debitantska za malog princa Louisa, najmlađe dijete prijestolonasljednika princa Williama i princeze Kate od Walesa.

Četverogodišnjak je držeći majku za ruku, odjeven u kratke hlačice, sako i s kravatom oko vrata, znatiželjno i pomalo sramežljivo promatrao okupljene pripadnike medija dok je s obitelji koračao prema kapeli. Starija sestra princeza Charlotte držala je za ruku oca, no to i nije bilo potrebno jer se po njenom držanju vidjelo da se sedmogodišnjakinja odlično snalazi u javnosti. Dvije godine stariji princ George hodao je uz oca odjeven u odijelo.

image

Princeza Charlotte još je jednom pokazala da se odlično snalazi u javnosti

YUI MOK AFP
image

Kralj Charles III i kraljica supruga Camilla pozdravljali su okupljene

YUI MOK AFP

Kralj Charles i kraljica supruga Camilla bili su dobro raspoloženi dok su mahali okupljenima. Bili su odjeveni u plavo, a i cijela ih je obitelj princa i princeze od Walesa modno podržala, jer je i u njihovim outfitima prevladavala plava boja. Osobito je elegantna bila Kate Middleton koja je odjenula kreaciju Catherine Walker u kojoj je već viđena – lagani kaput-haljinu u kraljevski plavoj boji s odgovarajućom tokom i torbom-pismom, piše Daily Mail.

image

I na odlasku s mise princ Louis još je jednom promotrio fotografe

YUI MOK AFP
image

Nakon mise kraljevska se obitelj pozdravila s dekanom Windsora Davidom Connerom

YUI MOK AFP

Na misu je došao i osramoćeni princ Andrew koji je koračao uz sestru, princezu Anne, bili su tu i brojni drugi članovi obitelji, a uočljivo su, naravno, nedostajali princ Harry i Meghan Markle, za koje još nije jasno hoće li nazočiti Charlesovoj krunidbi 6. svibnja. Unatoč tome što se njihov službeni odgovor još čeka, osoblje razmatra kako bi se u proslavu mogla uključiti njihova djeca, princ Archie i princeza Lilibet, ako njihovi roditelji potvrde dolazak.

Kapela sv. Jurja posebno je važno mjesto za kraljevsku obitelj, jer ondje je sahranjena voljena i poštovana kraljica Elizabeta II, a ondje je i posljednje počivalište njenog supruga, princa Philipa, kao i njezinih roditelja. I današnji datum ima za obitelj posebno značenje – druga je godišnjica Philipove smrti i 18. godišnjica vjenčanja Charlesa i Camille.

Linker
27. travanj 2024 23:53