Kraljica Elizabeta II
 Getty Images
Nada Uskrsa

Kraljica u dirljivoj poruci: 'Uskrs nije otkazan! Baš poput svijeća koje se pale, svjetlo i život su jači'

Britanska kraljica u kratkom se periodu drugi put obratila naciji bodreći ljude u borbi protiv koronavirusa, za Uskrs je istaknula poruku nade koju taj blagdan simbolizira.

Prigodom uskrsnog vikenda kraljica Elizabeta poslala je dirljivu poruku i svojim sugrađanima u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali i svim ljudima na svijetu, koji su sada više nego ikad prije povezani zajedničkom borbom. Ovo je kraljičini drugo obraćanje u kratkom vremenu, a ovaj govor također prenosi pozitivnu poruku.

"Ove godine Uskrs će biti drugačiji za mnoge od nas, ali time što smo odvojeni, čuvamo druge", kazala je kraljica koja će krajem travnja napuniti 94 godine.

Svjetlo će pobijediti

"Ali Uskrs nije otkazan, naprotiv, trebamo Uskrs više nego ikad. Znamo da nas koronavirus neće nadvladati. Mračan poput smrti - pogotovo za one koji tuguju - svjetlo i život su jači", poručila je kraljica Elizabeta.

U videu je prikazana upaljena svijeća, uz koju se čuje kraljičin glas. Ta svijeća glavna je poruka koju je vladarica istaknula u svojoj uskršnjoj poruci.

Jezik koji razumiju svi narodi

"Mnoge religije imaju svetkovine koje slave pobjedu svjetla nad tamom. U tim se prigodama često pale svijeće. One govore svim jezicima i kulturama, dopiru do ljudi svih vjera ili nijedne. Na rođendane, obljetnice i brojne druge proslave svijeće pomažu da se ujedinimo. Uskrs nije ništa drugo, čak i u karanteni", kazala je kraljica.

"Kao što tama pada u subotu prije uskrsne nedjelje, mnogi kršćani bi obično zajedno palili svijeće. U crkvi bi se svjetlo širilo od jedne do druge svijeće, išlo bi polagano, a zatim sve brže što je više svijeća upaljeno. To je način da se pokaže kako se sretne vijesti o uskrslom Kristu prenose od prvog Uskrsa preko svake generacije do danas", u dirljivom govoru opisala je kraljica nadu koju blagdan Uskrsa simbolizira.

Pročitajte i:

Linker
16. travanj 2024 08:20