Povratak odbjeglog para

Kraljici dojadilo natezanje: Donijela važnu odluku uoči Harryjevog dolaska s Meghan i djecom

Kraljica ih je zamolila da dovedu Archieja i Lilibet kako bi je upoznala uživo, a nagađa se da će se malena na svoj prvi rođendan krstiti u kapelici dvorca Windsor

Čini se da je princ Harry postigao što je htio jer će ga tijekom boravka u Engleskoj čuvati policajci. Od trenutka kad je njegov zrakoplov sletio na britansko tlo do povratka u Ameriku u nedjelju, o sigurnosti Meghan, Archieja i Lilibet brinut se policijska jedinica koja se inače brine o kraljevskoj obitelji. Zaštita se odnosi i na Harryja, premda je u svađi sa Scotland Yardom.

Natezanje oko toga tko će ga čuvati u Engleskoj i ima li pravo na to, presjekla je sama kraljica. Dojadilo joj je uoči proslave povijesne obljetnice razmišljati o tome tko je u pravu, njen unuk ili policija? Harry je dobio čvrsto jamstvo da će njegova obitelj biti sigurna, a kraljica želi da se od trenutka kad njegov zrakoplov s Meghan, Archiejem i Lilibet dotakne britansko tlo prestane svađati.

Čitajte i: Kraljica Elizabeta u svoju čast dobiva i posebnu make-up kolekciju iza koje stoji mnogima omiljeni beauty brend

Kako je ovaj dan važan i za Meghan jer se vraća u Englesku prvi put od 2020., kad se sa suprugom odrekla kraljevskih privilegija i dužnosti i preselila u Ameriku, zacijelo je i njoj stalo da sve protekne glatko, bez natezanja i skandala.

image

Meghan Markle i princ Harry

ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Rođendan i krštenje?

Kako ih je kraljica na nedavnom susretu u Windsoru, uoči njihovog odlaska na Invictus igre u Nizozemsku, zamolila da na proslavu platinastog jubileja dovedu djecu, pristali su samo zbog nje. Nije tajna da najdugovječnija vladarica na svijetu jedva čeka upoznati malu imenjakinju koja bi u subotu, 4. lipnja, kad slavi prvi rođendan, mogla biti krštena u kapeli u Windsoru gdje je kršten i njezin trogodišnji brat Archie, piše Daily Mail.

Poslije obreda slijedi intimna, obiteljska proslava u dvorcu Windsor ili u Frogmore Cottageu gdje odsjedaju Meghan i Harry. Slavlje u obiteljskom angažmanu ima praktičnu stranu: pravo na zaštitu policije vojvode od Sussexa imaju samo dok će sudjelovati na proslavi velikog jubileja i dok borave u Frogmore Cottageu, rezidenciji koja se nalazi unutar kraljičinog posjeda Windsor. Odluče li, primjerice, otići u shopping ili na privatno druženje s prijateljima, činit će to na vlastiti rizik.

Policija smatra da njihovi službenici nisu "najamnici" i neće paziti na odbjeglog princa i njegovu suprugu izvan službenih okvira. Harry im je, naime, ponudio platiti dnevnice za te dane i prekovremene, što su mu očito zamjerili.

Linker
25. travanj 2024 12:38