Tužna Charlotte

Mala princeza na prabakinom ispraćaju nosi broš s posebnom porukom

Voli konje i vješta je jahačica poput Elizabete II. u njezinoj dobi, stoga dvije potkove kojima se ukrasila, puno govore.

Kraljičin državnički pogreb u Westminsterskoj opatiji bio je dosad najveći ispit zrelosti za princezu Charlotte i njenog starijeg brata, princa Georgea. Iako su još djeca, položili su ga besprijekorno, kako se očekuje od praunuka najveće vladarice u novijoj britanskoj povijesti. Dok je njihov otac William, princ od Walesa, s kraljem Charlesom koračao u povorci iza lijesa, Charlotte i George stajali su mirno u opatiji ispred svoje mame, princeze od Walesa, iščekujući dolazak lijesa i početak pogrebne službe.

Pokraj njih nalazila se Meghan, vojvotkinja od Sussexa: činjenica da protokol ovaj put nije predvidio još jednog člana kraljevske obitelji koji bi stajao između dviju šogorica poput tampon zone, znači da je kraljičin odlazak donekle izgladio obiteljski prijepor. Posebnu pozornost privukao je broš princeze Charlotte, kao i njezino nevjerojatno zrelo ponašanje. Radi se o stiliziranom prikazu konjskih potkova: sedmogodišnja princeza vrlo dobro jaši, poput svoje pokojne prabake kojoj je otac, kralj George VI. kao 12-godišnjoj djevojčici darovao prvog konja, šetlandskog ponija Peggy.

image

Princeza Charlotte s bratom Georgeom, mamom i tetom u Westminsterskoj opatiji.

PHIL NOBLE/POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nije poznato da li joj je prabaka Elizabeta darovala taj broš, no znakovito je to da je njezina majka Catherine nosila naušnice Bahrein Pearl Drop, koje potječu iz kraljičine osobne kolekcije te njenu ogrlicu. I Charlottina teta Meghan nosila je kraljičin nakit: naušnice koje joj je Elizabeta II. darovala kad se udala za princa Harryja.

image

Kao i njezina majka, i Charlotte je stavila šešir.

LOIC VENANCE AFP

Običaj je da članice kraljevske obitelji u sjećanje na kraljicu tijekom žalovanja i pogreba nose njezin nakit: čini se da se malena Charlotte osjeća dovoljno zrelom da ga se pridržava.

Uz to, uspjela je ne rasplakati se tijekom pogrebne službe u opatiji: zna da prabaka nije bila ljubiteljica suza. Junački se držao i njezin brat George: jasno je čije su gene oboje naslijedili.

Linker
19. travanj 2024 18:37