JUSTIN SETTERFIELD/MIRRORPIX/PROFIMEDIA
zna tko je

Mali George drugom dječaku: ‘Moj tata će biti kralj, pazi se‘

Georgeu je rečeno da će jednog dana biti monarh pa ga zato William i Kate ne žele opterećivati dodatnim obvezama.

Georgeu je rečeno da će jednog dana biti monarh pa ga zato William i Kate ne žele opterećivati dodatnim obvezama.

Možda mu je tek devet godina, no princ George jako dobro zna kakva ga budućnost očekuje pa je tako kad ga je školski kolega zadirkivao jasno mu poručio da pripazi što rade.

Naime, najstariji sin princa Williama i Kate Middleton rekao je suparniku: "Pazi se, moj će tata biti kralj."

Tvrdi to u svojoj knjizi The New Royals poznavateljica kraljevske obitelji Katie Nicholl, dodajući da su George, sedmogodišnja Charlotte i četverogodišnji Louis odgajani tako da shvaćaju koje ih dužnosti očekuju i što je monarhija. Dodala je da je Georgeu rečeno da će jednog dana biti monarh, pa ga zato William i Kate ne žele opterećivati dodatnim obvezama.

image

Princ William, Kate Middleton, George i Charlotte

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Odgajaju svoju djecu, posebno princa Georgea, sa sviješću o tome tko je on i kakvu će ulogu naslijediti, ali ne žele djecu opteretiti osjećajem dužnosti", napominje Nicholl.

Katie u svojoj knjizi tvrdi da se Kate Middleton divi tehnikama roditeljstva koje koriste princ Edward i Sophie, grofica od Wessexa, sa svojom djecom Lady Louise Windsor i Jamesom, vikontom Severna. Njihova djeca odrastaju bez titula i daleko od očiju javnosti.

image

George i princ William

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Lani je u poglavlju svoje ažurirane knjige Battle of Brothers Robert Lacey napisao da su William i Kate željeli da George o svojoj budućoj ulozi dozna pod njihovim uvjetima. Tu su temu načeli oko dječakovog sedmog rođendana. Prije toga nisu željeli s njim razgovarati o tome kako bi imao "normalno odrastanje". Njih dvoje o tome nikad nisu govorili.

"Možda će nam George jednog dana sam ispričati. Ali negdje oko dječakovog sedmog rođendana u ljeto 2020., vjeruje se da su njegovi roditelji s njim razgovarali o tome što će buduće kraljevske ‘službe i dužnosti‘ donijeti u njegov život", napisao je Lacey.

image

Princ William, Kate Middleton, George, Charlotte i Louis

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ako se razgovor doista dogodio oko njegovog sedmog rođendana, to znači da maleni princ George nije znao da je budući kralj kada je pozirao na fotografiji ‘Četiri monarha‘ u prosincu 2019. uz kraljicu Elizabetu, svoga oca Williama i djeda Charlesa.

Linker
26. travanj 2024 13:39