Bez daha

Mali princ George - neodoljivi navijač: Shrvan, ali dostojanstven navijao za svoj tim do kraja

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea najstarijeg su sina ponovno doveli na nogometni stadion kako bi navijali za reprezentaciju Engleske u velikom finalnu Eura 2020.

Da britanski prijestolonasljednici odgajaju pravog malog nogometnog navijača, znalo se i ranije, ali na ovom Euru dokazao se kao navijač engleske nogometne reprezentacije broj jedan. Princ George ije propustio epsko finale koje se odigralo u nedjelju između Engleske i Italije. Sve oči kao i na teren bile su uprte i u svečanu ložu u kojoj je centralnu poziciju imao maleni princ.

I ovog puta došao je u pratnji majke Kate Middleton i oca princa Williama. Muški dio obitelji opet je bio modno usklađen, u plavim sakoima, bijeloj košulji i kravatom s istim dezenom. Kate je bila elegantna u crno bijeloj kombinaciji, s bijelom bluzom i blejzerom isticala se na tribini.

image
Britanska kraljevska obitelj navija na filalu Eura 2020.
AFP/PROFIMEDIA

Ovog puta bilo je više ljudi u loži, no George je imao najbolji pogled iz prvog reda. Pozorno je pratio cijelu utakmicu između mame i tate. Često je neodoljivim reakcijama pratio događaje na terenu, koje bi prokomentirao i s mamom ili tatom.

Njegov osmjeh, kada je Engleska zabila prvi gol, ali i tužno lice nakon što je postalo jasno da nogometni pokal 'ne stiže kući' - odnosno u Englesku - osvojili su mnoga srca.

image
Princ George pozorno je pratio svaki trenutak utakmice.
AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Najslađi navijač na tribinama donio sreću svojoj reprezentaciji: Princ George uzbuđeno navijao za Englesku

Već upoznat s tribinama

Prvu utakmicu koju je pogledao javno na tribinama između Engleske i Njemačke, George je tada proslavio pobjedu od čak 2:0 i prolazak u četvrtfinale. Britanski mediji nakon te pobjede njihove nogometne vrste odmah su malenog princa proglasili 'amajlijom' koja je donijela pobjedu njihovim nogometašima.

Ovog puta Englezi nisu imali sreće. Iako su nade bile velike, tuga se nije mogla sakriti s lica. Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea na svom su Twitteru posvetiti nekoliko objava tom finalu.

image
Često je s roditeljima komentirao događanja na terenu.
AFP/PROFIMEDIA

"Slomljenog smo srca. Čestitke Azzuri na velikoj pobjedi. Engleska, došli ste toliko daleko, ali nažalost ovaj put nije bio naš dan. Svi možete uspravno držati glavu i biti ponosni na sebe - znamo da još mnogo toga dolazi", napisali su Cambridgei.

Kasnije su proslijedili i objavu engleske reprezentacije kojim se zahvaljuju igračima.

Linker
16. travanj 2024 23:02