Meghan Markle

 JAMES WHATLING/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Nije kriva

Meghan pobijedila, sud odbacio polusestrinu tužbu

Otuđene polusestre u sukobu su godinama. Meghan je više puta optužila Samanthu i njihovog oca da prodaju priče britanskim tabloidima, a ni Samantha ne miruje. Najnovija je njena izjava da je Harry emocionalno nerazvijen.

Otuđene polusestre u sukobu su godinama. Meghan je više puta optužila Samanthu i njihovog oca da prodaju priče britanskim tabloidima, a ni Samantha ne miruje. Najnovija je njena izjava da je Harry emocionalno nerazvijen.

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle odnijela je pobjedu u tužbi za klevetu koju je protiv nje podnijela njezina polusestra Samantha Markle. Tužbu je podignula na saveznom sudu u Floridu zbog navodnog davanja "očigledno lažnih i zlonamjernih izjava" o njoj pred publikom cijelog svijeta u bombastičnom intervjuu koji su Meghan i princ Harry dali u ožujku 2021. Oprah Winfrey, objavio je New York Post.

Tražila je sada 58-godišnja Samantha 75.000 dolara odštete zato što je 17 godina mlađa Meghan tada rekla da je odrasla kao jedinica. Te su izjave izložile Samanthu "poniženju i mržnji", tvrdila je. No, okružna sutkinja Charlene Edwards Honeywell nije dijelila takvo mišljenje te je u četvrtak odbacila tužbu, uz obrazloženje da su Meghanine primjedbe mišljenja te da se zbog toga "ne može dokazati da su lažna". U objašnjenju je napisala: "Kako bi to razuman slušatelj shvatio, optuženica samo izražava mišljenje o svom djetinjstvu i odnosu s polubraćom i polusestrama. Dakle, Sud nalazi da iskaz optuženika nije objektivno provjerljiv niti podložan empirijskim dokazima. Tužiteljica ne može uvjerljivo opovrgnuti mišljenje tuženika o vlastitom djetinjstvu", zaključila je sutkinja.

image

Sporni intervju Meghan i Harry dali su Oprah Winfrey

CBS/FERRARI/PROFIMEDIA

Samantha i Meghan imaju istog oca, Thomasa Marklea. Starija je polusestra tvrdila da je mlađa orkestrirala kampanju za njihovo klevetanje i uništavanje ugleda i vjerodostojnosti, kako bi očuvala i promovirala lažnu priču o svom životnom putu "od rita do kraljevske obitelji" koju je plasirala svjetskim medijima. Peter Ticktin, Samanthin odvjetnik, ranije je rekao sudu da je Meghan uhvaćena u laži o svom odgoju, pa je odlučila napasti polusestru i otuđenog oca kako bi to prikrila. "Zašto inače ponižava svoju sestru i oca? Zašto se inače odriče obitelji koja joj je cijeli život činila samo dobro? Uopće nikad nije imala problema s njima", rekao je Ticktin. Samantha je tražila i da Meghan povuče optužbe o rasizmu koje je iznijela protiv kraljevske obitelji.

image

Samantha Markle nije dobila odštetu za "poniženje i mržnju"

TMZ/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

No, Meghanin odvjetnik Michael Kump, čini se, sve je dobro procijenio rekavši da Samantha nema osnove za tužbu za klevetu. Njene je tvrdnje nazvao "iskreno uvredljivima" za Meghan te je zatražio da se tužba odbaci.

Otuđene polusestre bile su u sukobu i godinama prije intervjua s Oprah. Meghan je više puta optužila Samanthu i njihovog oca da prodaju priče britanskim tabloidima, a Samantha nije mirovala ni dok je čekala sudsku odluku u vezi tužbe za klevetu. Nastavila je paljbu po Meghan i Harryja kojeg je prošli mjesec nazvala emocionalno nerazvijenim."Mislim da ne može razmišljati kao odrasla osoba, jer ne mislim da je emocionalno na tom nivou”, izjavila je.

Linker
26. travanj 2024 22:07