Getty Images
Trajalo je mjesecima

Megxit je bio neizbježan: Svega se odrekla zbog ljubavi, ali napadaji panike i tjeskobe su presudili

Prema nekim izvorima, usamljenost i osjećaj otuđenosti presudili su odluci kraljevskog para da odstupe i presele se u Kanadu. U svemu tome, samo je jedna osoba uvijek bila na njihovoj strani.

To je Meghanina majka, Doria Ragland, s kojom bivša glumica ima vrlo blizak odnos, baš kao i Harry. Ona ih u potpunosti podržava u odluci da odu iz Londona i laknulo joj je što su počeli stavljati svoju dobrobit i mentalno zdravlje na prvo mjesto.

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 20: Meghan, Duchess of Sussex (C) arrives with her mother Doria Ragland (L) and Prince Harry, Duke of Sussex to host an event to mark the launch of a cookbook with recipes from a group of women affected by the Grenfell Tower fire at Kensington Palace on September 20, 2018 in London, England. (Photo by Ben Stansall - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

U posljednjih nekoliko mjeseci, prenose britanski i američki mediji, Meghan je osjećala sve veći pritisak i to prvenstveno zbog britanskih tabloida koji su ih nemilosrdno napadali za sve što su učinili. Tako je BuzzFeed usporedio naslove i članke koji su se pisali o Meghan i Harryju s onima o Kate i Williamu. U usporedbi je vidljivo kako su tabloidi vrlo pozitivno pisali o, primjerice, odluci Kate i Williama da provedu Božić s obitelji Middleton, a ne s kraljicom Elizabetom II i ostatkom obitelji u dvorcu Sandringham. S druge strane, kad su Meghan i Harry za blagdane otišli kod njezine majke, pisali su kako je to uvreda kraljici.

Prvi znakovi Meghaninih problema postali su vidljivi u dokumentarcu koji je objavljen u listopadu. U intervjuu koji je dala novinaru Tomu Bradbyju suznih je očiju pričala kako joj je prilagodba na britanski, odnosno kraljevski način ponašanja i života teško pala te da ju napisi u medijima osobno pogađaju.

"Meghan je očajna, u posljednjih nekoliko mjeseci ne spava dobro i počela je imati napadaje tjeskobe jer razmišlja o budućnosti te želi s Harryjem izgraditi svoje carstvo. Ne želi odgojiti Archieja tamo", rekao je izvor za Daily Mail.

Novinarka The Telegrapha koja je bliska s Harryjem, Bryony Gordon, javno je podržala njihovu odluku i jedna je od rijetkih. U kolumni je ispričala kako je izgledao njezin posjet Meghan i Harryju u Frogmoreu, kući koju su uredili za sebe.

"Bili su potišteni i tužni. Nisu imali energije niti onu iskru koju sam vidjela u njima prije. Nestala je sva nada koju je princ Harry spominjao kad smo 2017. pričali o njegovom mentalnom zdravlju. Tada su ga hvalili zbog otvorenosti i iskrenosti; sada se te iste stvari koriste protiv njega", napisala je Gordon, ističući kako je nevjerojatno da je za britansku javnost i medije veći problem bila činjenica da se Meghan i Harry druže sa celebrityjima nego da je princ Andrew bio dugogodišnji prijatelj Jeffreyja Epsteina i vjerojatno je znao i sudjelovao u njegovoj pedofilskoj hobotnici te čak i plaćao maloljetne prostitutke.

--> Najveći skandal kraljevske obitelji o kojem se ne prestaje pričati: Evo kako se princ Andrew zakopao još dublje

"U našem intervjuu 2017. otvoreno je pričao o napadajima panike koje je imao prije svakog pojavljivanja u javnosti. Ali ako je tada mislio da je pobijedio tu psihičku torturu, možda je prerano to rekao. Teško je zamisliti tu situaciju, ali jednostavno je primijetiti da želi zaštititi svoju obitelj od jednake sudbine; kako sav novac i privilegije svijeta ne mogu promijeniti činjenicu da je njegova majka poginula dok su je ganjali paparazzi", napisala je Gordon.

KING'S LYNN, ENGLAND - DECEMBER 25: (L-R) Prince William, Duke of Cambridge, Catherine, Duchess of Cambridge, Meghan, Duchess of Sussex and Prince Harry, Duke of Sussex arrive to attend Christmas Day Church service at Church of St Mary Magdalene on the Sandringham estate on December 25, 2018 in King's Lynn, England. (Photo by Stephen Pond/Getty Images)
Getty Images

Nije naodmet spomenuti ni kako je prva službena potvrda veze Meghan i Harryja zapravo bilo priopćenje za medije u kojem je princ molio medije da ostave tadašnju glumicu na miru i daju im potrebnu privatnost.

Gordon je otkrila i kako joj je Meghan pričala da se osjećala usamljeno i kao da ju je netko ušutkao, a rekla je i da se odrekla cijelog svog života zbog ljubavi, a onda su je progonili i stavili na stup srama.

Na kraju, princ Charles, budući kralj, nedavno je pričao o tome kako će smanjiti broj aktivnih članova kraljevske obitelji, što čini odluku vojvoda od Sussexa potpuno logičnom i opravdanom, a podržala ih je i kraljica nakon hitnog obiteljskog "summita".

Linker
21. ožujak 2023 18:59