Princeza Leonor na snijegu

 GJN/GTRES/SHUTTERSTOCK
buduća kraljica

Na vojnoj obuci: Jedna od najljepših princeza pokazala impresivne vještine na skijama

Osamnaestogodišnjakinja španjolska princeza Leonor, nedavno je krenula na Vojnu akademiju koja je dio standardne obuke za buduću kraljevsku titulu.

Osamnaestogodišnjakinja španjolska princeza Leonor, nedavno je krenula na Vojnu akademiju koja je dio standardne obuke za buduću kraljevsku titulu.

Španjolska princeza Leonor, kći kraljice Letizije i kralja Filipa VI., trenutno pohađa Vojnu akademiju u Zaragozi, koja je dio obuke za buduću kraljevsku titulu. Mlada princeza napunila je 18 godina u listopadu, a svoje kraljevske obveze ispunjava odgovorno i savjesno - što je dokazala u španjolskim snježnim planinama na jednoj od vojnih obuka.

Naime, na jednom od skijališta u Pirinejima, mlada princeza nalazi se u smještaju s još dvanaest učenika, a baš kao i svi studenti akademije, 18-godišnjakinja je fotografirana u maskiranoj opremi. Obuka je uključivala satove skijanja na što je Leonor pokazala zanimljive vještine na skijama jureći po planinama.

image

Buduća španjolska kraljica pokazala je vješto umijeće na skijama

GJN/GTRES/SHUTTERSTOCK
image

Na vojnoj obuci je od kolovoza ove godine

GJN/GTRES/SHUTTERSTOCK

Intenzivan program odgovara obrazovanju potrebnom za nasljednika Bourbonskog prijestolja, a sam kralj Filip VI. je vojnu obuku prolazio u nekoliko vojnih akademija. Kako navode španjolski mediji, 18-godišnjakinja je već u osnovnom dijelu vojne obuke savladala vježbe pucanja, topografske ture i druge osnovne vojne aktivnosti. Iako vojna akademija ima strogi raspored tijekom tjedna, Leonor se može vratiti kući tijekom vikenda ako nije na posebnim obukama. Također tijekom boravka na akademiji ima pravo na plaću od 417 eura mjesečno, no 18-godišnjakinja je odlučila da ju neće primati.

image

Princeza Leonor kći je kraljice Letizije i kralja Filipa VI.

ANGEL NAVAL@MARINAPRESS/SHUTTERSTOCK

Podsjetimo, u kolovozu ove godine po završetku UWC Atlantic Collegea u Walesu princeza je započela obuku od tri godine na Vojnoj akademiji gdje će se obučavati za kadetkinju. Nakon toga, Leonor planira ići u Mornaričku vojnu školu Marin, ali ni to nije kraj za kraljevsku nasljednicu. Naime, Leonor će završiti svoje tečajeve za zračnu i svemirsku vojsku pohađajući San Javier General Air Academy kao polaznica od 2025. do 2026. godine.

image

U smještaju se Leonor nalazi s još dvanaest polaznika

GJN/GTRES/SHUTTERSTOCK

Konkretnije se ovog novog poglavlja u životu asturijska princeza dotaknula u srpnju na dodjeli nagrada Girona fondacije. "Upravo sam završila srednju školu i uskoro se upuštam u novu fazu života s razdobljem vojne obuke. I, iznad moje dužnosti, sretna sam jer znam koliko Španjolci cijene naše oružane snage", rekla je tada.

image

Leonor je sretna što ima priliku pohađati vojnu obuku

GJN/GTRES/SHUTTERSTOCK
Linker
28. travanj 2024 03:40