PRINOVA NA DVORU

Najljepša kraljica svijeta postat će baka: Princ Hussein i princeza Rajwa čekaju dijete

U jordansku kraljevsku obitelj stiže prvo unuče kralja Abdulaha II. i kraljice Ranie jer će njihov najstariji sin i njegova supruga na ljeto postati roditelji.

Lijepe vijesti stižu iz Jordana. Kraljevski hašemitski sud pripćio je tamošnjoj javnosti kako na dvor stiže beba: "Sa zadovoljstvom objavljujemo da Njihova Kraljevska Visočanstva prijestolonasljednik Al Hussein bin Abdullah II. i princeza Rajwa Al Hussein ovog ljeta očekuju svoje prvo dijete", stoji u priopćenju u kojem su dodali kako čestitaju paru te da im žele svako dobro.

To je prvo unuče jordanskog kralja Abdulaha II. i kraljice Ranije koju mediji nerijetko nazivaju najljepšom svjetskom kraljicom, pa će tako uskoro postati i najljepša kraljevska baka. Od kada je postala kraljicom i nametnula modernije stavove, zapadnjački stil odijevanja i razmišljanja, zbog karizme i stila dobila je nadimak Jackie O Bliskog Istoka.

image

Kraljica Rania, princeza Rajwa, princ Hussein i kralj Abdulah II.

ROYAL HASHEMITE COURT/SHUTTERSTOCK

Kraljevski par ima četvero djece, osim 29-godišnjeg Husseina, imaju dvije godine mlađu Iman, 23-godišnju Salmu i 19-godišnjeg Hashema. Mladi prijestolonasljednik se očito sa svojom suprugom, bar što se tiče roditeljstva, odlučio požuriti i slijediti svoje roditelje jer u braku je i njegova mlađa sestra Iman, no ona čini se još ne razmišlja o djeci.

image

Par se zaručio u kovozu 2022.

BALKIS PRESS/ABACA/SHUTTERSTOCK BALKIS PRESS/ABACA/SHUTTERSTOCK

Princ Hussein i princeza Rajwa, koja je po zanimanju arhitektica, a ima i diplomu iz vizualnih komunikacija s Fashion Institute of Design & Merchandising u Los Angelesu, vjenčali su se 1. lipnja prošle godine na bajkovitoj ceremoniji u kraljevskoj palači u Amanu pred 140 biranih uzvanika. Među njima su bili i mnogi članovi europskih kraljevskih obitelji, od Norveške, Danske i Nizozemske pa sve do Velike Britanije koju su predstavljali princ William i princeza Catherine.

Linker
24. travanj 2024 09:04