GLAMUROZNA SVADBA

Najpoželjniji europski neženja više nije solo: Princ Ludwig oženio doktorandicu kriminologije

Još jedno kraljevsko vjenčanje privuklo je pozornost: sin posljednjeg bavarskog kralja, koji je glasio za najpoželjnijeg neženju, napokon se skrasio.

Princ Ludwig, izravni nasljednik posljednjeg bavarskog kralja, poznat i kao jedan od najpoželjmnijih europskih neženja, više nije samac: 40-godišnjak je prošlog vikenda izrekao sudbonosno "da" u crkvi Theatine u Munchenu. Njegova odabranica je Sophie-Alexandra Evekink, 34-godišnja doktorandica kriminologije nizozemsko-kanadskih korijena na Oxfordu, s kojom se poslije crkvenog obreda uputio na slavlje koje je za mladence organizirao mladoženjin ujak, vojvoda Franz od Bavarske, u palači Nymphenburg, nekadašnjem domu njihove obitelji.

image
SCHNEIDER-PRESS/W. BREITE/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Mladenka je u crkvu došla u vjenčanici libanonske dizajnerice Reem Acra, a veo joj je kreirao ukrajinski brend WONÁ Concept, s elementima koji predstavljaju Bavarsku, Kanadu i Nizozemsku.

Princ Ludwig je odrastao u dvorcu Kaltenberg, a nakon gimnazije u Eresingu, studirao je pravo u Göttingenu, gdje se specijalizirao za ljudska prava i međunarodno humanitarno pravo. Od 2011. je aktivan u raznim dobrotvornim organizacijama, pa već skoro jedno desetljeće veći dio godine provodi u Keniji. Princ nije otkrio kako je upoznao Sophie, kćerku Dorusa Evekinka, predavača na visokoj poslovnoj školi u Maastrichtu, no lako je moguće da su se zbližili u nekoj humanitarnoj akciji. Ona je, naime, diplomirala kriminologiju, specijalizirala se za zaštitu žrtava seksualnog nasilja i radila u Ujedinjenim narodima, surađivala sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, s tijelima koja se bore protiv klimatskih promjena...

"Ludwig je dobro odabrao. Moja je snaha jako inteligentna i obrazovana žena. Nadam se da će brzo zasnovati obitelji" - rekao je mladoženjin otac princ Luitpold.

A kako su oboje svjesni okrutne agresije na Ukrajinu, mladenci su svoje goste zamolili da umjesto darova uplate donacije za pomoć humanitarnim organizacijama koje djeluju u toj zemlji, za što su pokrenuli posebnu zakladu pod nazivom Nymphenburg. Među uzvanicima na svadbi bili su pripadnici europske aristokracije i bavarski političari poput premijera Markus Södera, ministra za gospodarstvo Huberta Aiwangera, Ernst August od Hanovera, princeza Floria-Franziska...

Linker
05. travanj 2024 23:30