BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
Lijepe vijesti s dvora

Nakon mjeseci izbivanja princeza od Walesa objavila novu fotografiju i otkrila kad će se pojaviti u javnosti

Kate Middleton, koja je objavila da se još uvijek liječi od karcinoma te da prolazi kroz bolje i lošije faze, s obitelji će se pojaviti na slavljeničkoj paradi britanskog kralja Charlesa.

Kate Middleton, koja je objavila da se još uvijek liječi od karcinoma te da prolazi kroz bolje i lošije faze, s obitelji će se pojaviti na slavljeničkoj paradi britanskog kralja Charlesa.

Nakon što je u ožujku otkrila javnosti da ima karcinom, Catherine, princeza od Walesa objavila je svoju fotografiju te izjavila kako planira doći na sutrašnju proslavu rođendana kralja Charlesa. Njezina objava pokazuje da se oporavlja od kemoterapije, ali i nagovještava da je još dug put oporavka pred njom. “Dobro se oporavljam, ali baš kao što znaju svi koji prolaze kemoterapiju, postoje dobri i loši dani”, napisala je Kate u svojoj poruci te dodala kako se za vrijeme loših dana osjeća iscrpljeno, krhko i umorno. "Ali kada se osjećam snažnije, želim iskoristiti svaki trenutak koji mi se pruža”. Kate je također izjavila kako se nada da će preuzeti još neke obaveze tijekom ljeta.

image

Britanska princeza objavila je novu fotografiju i podijelila vijesti o oporavku

MATT PORTEOUS/AVALON/PROFIMEDIA

Ali 42-godišnja princeza, koja je zadnji put u javnosti viđena prošlog Božića, naglasila je da njezino pojavljivanje na sutrašnjoj paradi ne znači formalni povratak javnim dužnostima. "Moj oporavak još traje. Učim se strpljenju, pogotovo neizvjesnosti. Živim dan po dan, osluškujem svoje tijelo i usredotočena sam na svoje ozdravljenje”. Čak i ovaj neočekivani povratak veoma je važan za britansku kraljevsku obitelj, koja se posljednjih mjeseci suočavala s izazovnim trenucima – ozbiljnim zdravstvenim problemima buduće kraljice i sadašnjeg monarha. Charles i Catherine su jedni od najpopularnijih članova kraljevske obitelji, pa je vijest o njihovoj bolesti unijela nemir i strah.

image

Kralj Charles i kraljica Camilla prošloga tjedna došli su u Normandiju na obilježavanje 80 godina od iskrcavanja savezničkih snaga, poznatijeg kao Dan D

LUDOVIC MARIN AFP

Charles, koji je završio u bolnici na operaciji prostate u siječnju, službenim dužnostima vratio se u travnju. Prošli tjedan sudjelovao je u proslavama obilježavanja osamdesete godišnjice savezničkog iskrcavanja u Normandiji - Dana D. Izgledao je dobro i zdravo, unatoč tome što Buckinghamska palača nije iznosila detalje njegovog liječenja. Iako je Charles proslavio 75. rođendan prošlog studenoga, formalna rođendanska proslava, poznata kao Trooping the colour, bit će održana ove subote – gdje će 1400 pripadnika pješačke garde proći ispred kralja na njegovom putu prema Buckinghamskoj palači. Catherine je rekla da će prisustvovati paradi, skupa sa svojim suprugom, princom Williamom i njihovo troje djece – princezom Charlotte i prinčevima Georgeom i Lousiom.

image

Kate je izjavila da su ona i William dirnuti porukama podrške koje im pristižu

CHRIS FLOYD/CAMERA PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA CHRIS FLOYD/CAMERA PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kensingtonska palača, gdje Kate i William imaju svoje urede, nije otkrila od koje vrste karcinoma boluje princeza ili javnost brifirala o tijeku njezina liječenja. Palača je zamolila da se poštuje princezina privatnost, ali su otkrili kako radi od kuće te da će odluku o povratku donijeti konzultirajući se sa svojim liječnicima. U izjavi, Kate je napisala kako će idućih mjeseci nastaviti s liječenjem. Također je spomenula lijepe trenutke koje provodi s djecom te da se počela baviti filantropskim radom. "Dirnuta sam porukama podrške i ohrabrenja koje sam primila posljednjih mjeseci. Williamu i meni to puno znači i pomoglo nam je u ovim teškim trenucima”, napisala je Kate u svojoj objavi.

Linker
14. lipanj 2024 22:46