MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
život ide dalje

Nakon preljubničkog skandala, kralj Frederik i kraljica Mary napokon objavili prvi kraljevski portret

Nakon što je krajem prošle godine Frederik snimljen s drugom ženom, kraljevski par rijetko se mogao zajedno vidjeti u javnosti, a njihovi kiseli osmijesi dovoljno su govorili o njihovom odnosu pa su pričekali i s prvim službenim kraljevskim portretom.

Nakon što je krajem prošle godine Frederik snimljen s drugom ženom, kraljevski par rijetko se mogao zajedno vidjeti u javnosti, a njihovi kiseli osmijesi dovoljno su govorili o njihovom odnosu pa su pričekali i s prvim službenim kraljevskim portretom.

Danska kraljevska kuća objavila je prvi službeni portret kralja Frederika i kraljice Mary od njihove krunidbe u siječnju ove godine. Ne zna se zašto to nije objavljeno ranije što bi bilo po protokolu mnogih kraljevskih kuća, ali se nagađa da je razlog skandal koji je krajem prošle godine prouzročilo druženje Frederika s Genoveve Casanove, rođenom Meksikankom koja se kreće u visokom društvu i često pojavljuje u raznim TV showovima. Naime, par je snimljen na večeri u Madridu dok je za to vrijeme njegova supruga bila u New Yorku povodom dana Ujedinjenih naroda, pa su se mediji odmah raspisali o preljubničkom izletu tada budućeg kralja.

Iako je gospođa Casanova javno negirala bilo kakvu intimnu povezanost s Frederikom, malo tko je u to povjerovao, a čini se najmanje njegova supruga Mary. No tada se o tom skandalu nije oglasio nitko s kraljevskog dvora, pogotovo jer je pred Frederikom bila krunidba nakon iznenadne abdikacije njegove majke, kraljice Margrethe II. Frederik je postao danskim kraljem 14. siječnja ove godine, a osim na krunidbi, otuđeni par rijetko se mogao vidjeti u javnosti. Izgleda da je taj skandal ipak prodrmao njihov do tada vrlo stabilan brak u kojem su dobili četvero djece, no očito razvod nije opcija pa sa svojim visokim titulama i kraljevskim dužnostima moraju – "plivati dalje".

image

Prije desetak dana na proslavi rođenana bivše kraljice Margrethe II.

HANNE JUUL/ALLER/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Na svom prvom službenom kraljevskom portretu izgledaju dostojanstveno u svojim najboljim odjevnim izdanjima s blještavim dijamantima i ordenjem. Frederik i Mary na fotografijama imaju diskretan, ali čini se iskreni osmijeh pa se svi nadaju da su bračne oluje iza njih.

Mary na fotografiji nosi smaragdno zelenu haljinu te nakit iz kraljevske kolekcije - tijaru i ogrlicu s ogromnim smaragdima i briljantnima. Frederik je nosio kraljevsku uniformu također okićen kraljevskim nakitom, no krenula su šuškanja da je zajednička fotografija ipak fotošopirana jer je rub između njegove i njezine ruke previše oštar. Odnosno, da su Frederika i Mary snimili posebno te ih kasnije spojili na zajedničku fotografiju.

image

Kralj i kraljica Mary sa djecom: princom Christianom, princezom Isabellom i blizancima Vincentom i Josephinom

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Kako bilo, službeni portreti objavljeni su nekoliko dana nakon što se par pojavio prvi put zajedno nakon nekoliko tjedana, a povod je bio rođendan njegove majke, bivše danske kraljice Margrethe II. s kojom je Mary inače u odličnim odnosima.

Linker
26. travanj 2024 20:56