bit će gusto

Napetost u obitelji još traje: William i Kate vjerojatno se neće susresti s Harryjem i Meghan u SAD-u iz jednog važnog razloga

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea sljedeće godine planiraju posjetiti Sjedinjene Američke Države. Iako mnogi navijaju da se sretnu s Harryjem i Meghan, to se prema nekim kraljevskim stručnjacima neće dogoditi.

Princ William i Kate Middleton vrlo su angažirani u borbi za očuvanje okoliša i klime, a to su dokazali inicijativom "The Earthshot Prize" koja će imati veliko predstavljanje iduće godine u SAD-u. Tamo bi par trebao održati i dodjelu istoimenih nagrada koje dodjeljuje Kraljevska zaklada petorici dobitnika svake godine za njihov doprinos očuvanju okoliša.

Vojvoda je prije koji tjedan proglasio i prve pobjednike u održivom razvoju; na jednom je mjestu okupio stručnjake kako bi napravili koncept konkretnog plana i krenuli u rješavanja gorućih problema našeg planeta.

Na dodjeli nagrada u Londonu ranije ovog mjeseca, gledalo se samo u elegantne Kate i Williama, no u SAD-u ne bi bili u centru pažnje.

image
Princ William i Kate Middleton na dodjeli Earthshot Prize nagrada u Londonu.
SPLASH/PROFIMEDIA

Čitajte i: Charles pohvalio Williama, a stručnjaci zamjerili bratu: ‘Nadam se da će se Harry jednog dana sramiti‘

Barem tako misli stručnjak za kraljevska pitanja Phil Dampier: "Za Williama i Kate je logičan korak da prisustvuju Earthshot ceremoniji u SAD-u 2022., gdje se očekuje da će biti i Harry i Meghan, no malo je vjerojatno da će se slavna četvorka sresti", piše The Sun.

Razlog za to je, kaže, vrlo jednostavan - Kate i William neće pristati na tako nešto jer bi se moglo dogoditi da im Harry i Meghan "uzmu svu slavu". "Oni su sada gotovo pa rivali pa ne vidim da će pomirenje doći baš tako skoro", dodao je Dampier.

Ako bi, kaže stručnjak, Harry odustao od svojih knjiga o životu u kraljevskoj obitelji na kojima radi, i priznao zajedno s Meghan da su neki komentari u njihovom bombastičnom intervjuu s Oprah bili stvarno previše, onda bi možda i bilo napretka.

image
Princ Harry i Meghan.
STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Nevolje s rodbinom ne staju: Polubrat Meghan Markle priča jako loše stvari o njoj u Big Brotheru

Posljednji put kada su William i Kate Middleton službeno posjetili SAD, bio je to njihov put u New York 2014.

"William i Kate oduvijek su bili vrlo popularni u SAD-u, ali nisu bili tamo neko vrijeme pa će htjeti poboljšati svoj profil, a sljedeće godine, tijekom kraljičinog platinastog jubileja, to bi bila zlatna prilika", rekao je Dampier. Iako bi bilo logično da Kate i William u SAD-u odsjedaju kod Harryja i Meghan, šanse su za to, kaže stručnjak, vrlo male jer bi vjerojatno izbio 'cirkus' te bi odvukli pozornost sa "zelenog" razloga, što nikome nije u interesu.

Earthshot nagrada od milijun funti dodjeljivat će se za pet projekata svake godine od sada pa do kraja desetljeća.

Linker
25. travanj 2024 21:25