nije bezopasno

Nikako da joj krene: Sarah Ferguson otkrila kako se bori s novim zdravstvenim problemima

Vojvotkinji od Yorka, koja je tu titulu zadržala i nakon razvoda od princa Andrewa, 2024. godina nije počela s najboljim vijestima. No, Sarah koja je već preživjela i raspad braka, osobni bankrot, ali i tešku dijagnozu, ne gubi vedar duh.

Samo nekoliko mjeseci nakon što se izborila s karcinomom dojke, Sarah Ferguson, bivšoj šogorici britanskog kralja Charlesa, dijagnosticiran je rak kože. Vojvotkinja od Yorka uklonila je nekoliko madeža s tijela od kojih su za jednog testovi u međuvremenu otkrili da je maligni melanom, najozbiljnija vrsta raka kože. Bivša supruga ozloglašenog princa Andrewa, po svjedočenju prijatelja prilično se dobro nosi s ne baš tako dobrim vijestima, pogotovo nakon što je slične strahove proživljavala samo prije nepunih godinu dana. Prošlo ljeto prošla je kroz teške terapije i rekonstrukciju dojke o čemu je javno i govorila, tako da je odlučila ne tajiti ni ovu novu dijagnozu.

image

Sarah Ferguson bila je u braku s Charlesovim bratom, princom Andrewom koji je zbog seks skandala

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Melanom je vrsta raka kože koji se može proširiti na druga područja tijela, uglavnom uzrokovan izlaganjem ultraljubičastom svjetlu od sunca ili solarija, a njemu su sklonije osobe svjetlije kože i kose, s većim brojem madeža i obiteljske anamneze raka kože. To je nakon princeze od Walesa, Kate Middleton koja se oporavlja od planiranog abdominalnog zahvata operacije i kralja Charlesa koji se sprema na operaciju prostate, treća osoba iz kraljevske obitelji koju su snašli zdravstveni problemi.

image

Sarah Ferguson bila je dobra prijateljica sa šogoricom, princezom Dianom

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Jasno je da je još jedna dijagnoza tako brzo nakon liječenja raka dojke bila pomalo uznemirujuća, ali je Sarah i dalje dobrog raspoloženja. Nakon razvoda od princa Andrewa, suočavanja s bankrotom i raka dojke, Sarah nije odustala. Osim što ponovno živi s bivšim suprugom, piše ljubavne romane, ali i povremeno dijeli savjete o vezama, nedavno je i ispisala povijest kada je na Božić bila na tradicionalnoj misi i ručku s članovima kraljevske obitelji. Postala je tako prva bivša supruga koja je pozvana na okupljanje kraljevske obitelji kao punopravna članica. S njom su tada bile i njezine kćeri princeza Eugenie i princeza Beatrice unuke kraljice Elizabete II. i nećakinje kralja Charlesa koji im je povjerio više kraljevskih dužnosti.

image

Vojvotkinja s kćerima, princezom Beatrice i princezom Eugenie

DEREK STORM/EVERETT/PROFIMEDIA
Linker
25. travanj 2024 15:24