Veselje u obitelji

Novo kraljevsko praunuče: Princeza Beatrice i talijanski grof dobili su svoje prvo dijete

Britanska princeza i talijanski grof vjenčali su se na tajnoj ceremoniji prošlog proljeća, on iz prethodne veze već ima sinčića.

Princeza Beatrice sa suprugom Edoardom Mapellijem Mozzijem dobila je prvo dijete, a sretnu vijest potvrdila je za medije Buckinghamska palača.

"Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Beatrice i gospodin Edoardo Mapelli Mozzi u subotu, 18. rujna 2021., dobili su kćer. Beba je teška 2.7 kilograma", stoji u priopćenju palače. Dodaju da je Beatrice rodila u bolnici Chelsea i Westminster u Londonu te da je obitelj zahvalna osoblju na njezi.

"Njezino visočanstvo i njeno dijete su dobro, par jedva čeka da upozna svoju kćer s njezinim velikim bratom Christopherom Woolfom", stoji na kraju službene objave. Novorođena djevojčica 12. je praunuče kraljice Elizabete, a vijest o Beatriceinoj trudnoći objavila je kraljevska obitelj svojim službenim kanalima sredinom svibnja.

Beatrice i Edoardo vjenčali su se u srpnju prošle godine na vjenčanju koje je bilo potpuna tajna za javnost, sve dok nije bilo gotovo. Britanski mediji tada su istaknuli kako je to prvo tajno vjenčanje u britanskoj kraljevskoj obitelji u 235 godina.

Čitajte i: Još jedno kraljevsko vjenčanje! Princeza Beatrice u tajnosti se udala za talijanskog tajkuna

Čitajte i: Nikad skromnije vjenčanje: Unuka je vjenčanicu i tijaru posudila od kraljice, a svi se pitaju jedno

Nakon tri odgode - vjenčanje

Par je odgađao vjenčanje čak tri puta, prvo zbog kontroverze s princezinim ocem - princom Andrewom, a zatim je nastupila pandemija.

Romantičnu ceremoniju priredili su na privatnoj ceremoniji u dvorcu Windsor, samo s najbližim članovima obitelji, prijateljima i rođacima - među kojima su bili kraljica Elizabeta II. i pokojni princ Philip.

Beatrice je na svom vjenčanju odala veliku počast baki, nosila istu tijaru kao i njezina baka kraljica Elizabeta II. na svom vjenčanju. Vjenčanicu je također posudila od bake, odjenula je haljinu u kojoj se Elizabeta krunila, a unuka ju je uz pomoć krojača prilagodila svojoj figuri.

Beatricein suprug i novopečeni otac već ima jedno dijete. Talijanski plemić nosi titulu grofa, ali i onu moderniju 'tajkuna', naime Edoardo se obogatio na nekretninama te iza sebe ima nekoliko ozbiljnih veza pa i zaruke. Sa svojom bivšom zaručnicom ima i sina. Beatrice i Edoardo su se upoznali i ludo zaljubili na vjenčanju njene sestre Eugenie, a zaručili su se u manje od godinu dana hodanja u Italiji. Edoardo je svoju sadašnju suprugu zaprosio s velikim dijamantnim prstenom, a vijest su objavili i na društvenim mrežama kraljevske obitelji.

Linker
18. travanj 2024 03:20