KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
nije joj ovo trebalo

Obitelj Nelsona Mandele bijesna na Meghan zbog jedne njene izjave

Supruga princa Harryja, koja je svoje vjenčanje usporedila s puštanjem Nelsona Mandele iz zatvora, trebala bi potražiti stručnu pomoć za javno komuniciranje jer svakom svojom nespretnom izjavom izaziva salve osuda.

Supruga princa Harryja, koja je svoje vjenčanje usporedila s puštanjem Nelsona Mandele iz zatvora, trebala bi potražiti stručnu pomoć za javno komuniciranje jer svakom svojom nespretnom izjavom izaziva salve osuda.

Meghan Markle skoro svakom svojom izjavom u intervjuu objavljenom prekjučer u američkom magazinu The Cut, izaziva burne reakcije javnosti. Osim što su se oglasili izvori bliski kraljevskoj kući, sada je javio Zwelivelile ‘Mandla‘ Mandela, unuk Nelsona Mandele, slavnog borca protiv apartheida i prvog crnog predsjednika Južnoafričke Republike. Naime, supruga princa Harryja među ostalim je izjavila kako joj je jedan južnoafrički glumac iz mjuzikla ‘‘Kralj lavova‘‘ na West Endu prije tri godine rekao: ‘Kada si se udala u kraljevsku obitelj, veselili smo se na ulicama isto kao i kad je Mandela pušten iz zatvora.‘‘

Ta je izjava uznemirila Mandelinu obitelj koja sumnja u njezinu istinitost i smatra nedopustivim da se njezino vjenčanje uspoređuje s oslobođenjem Mandele nakon 27 godina robije.

image

Zwelivelilea Mandelu razljutile su izjave Meghan Markle

AEDT/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

‘‘Prevladati 60 godina apartheida nije isto što i udati se za bijelog princa‘‘, komentirao je Zwelivelile Mandela i dodao: ‘‘Slavlje zbog Madibinog puštanja iz zatvora temeljilo se na prevladavanju 350 godina kolonijalizma i 60 godina brutalnog režima apartheida u Južnoj Africi. Dakle, nije niti približno usporedivo."

Mandelin unuk tim više je bio šokiran jer su Harry i Meghan u vrlo dobrim odnosima s obitelji legendarnog južnoafričkog vođe. Par je 2019. s Archijem posjetio Južnoafričku Republiku gdje su se susreli s Mandelinom udovicom Gracom Machel.

A njezin intervju nije propustio komentirati niti kraljevski komentator Richard Fitzwilliams koji ga je ocijenio - bizarnim.

"Ona živi u svijetu u kojem, kao i kod Oprah, istina kao da je sadržana samo u njezinoj istini. Kako je moguće da svoje vjenčanje uspoređuje s Mandelinim izlaskom iz zatvora. Tko su članovi kraljevske obitelji koji imaju posao napola unutar Kraljevske obitelji, a napola izvana? Zašto nema ni traga žaljenja što su dali intervju Oprah kad je princ Philip bio tako bolestan?", kazao je aludirajući na Meghaninu izjavu kako su kraljevskoj obitelji predložili da ih se financira u nekoj od država Commonwealtha gdje bi obnašali kraljevske dužnosti, a usput i komercijalno zarađivali. Što je naravno, odbijeno.

image

Meghan i Harry s Gracom Machel, udovicom Nelsona Mandele at u Johannesburgu 2019.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Oglasila se i Angela Levin, autorica knjige ‘‘Harry: Razgovori s princem‘‘, koja je za GMB News izjavila: ‘‘Njezina arogancija, grubost i stav da sve uzima zdravo za gotovo, a ne uzvraća ništa, oduzimaju dah. Mislim da je tragedija što je uvjerila Harryja da je njegova obitelj tako grozna."

U svakom slučaju čini se da bi Meghan Markle za svoje javne nastupe trebala potražiti pomoć nekog komunikacijskog stručnjaka, jer sve što izjavi, možda i iz srca i istinito, ali vrlo nespretno, izaziva salve osuda i još dublji jaz između nje i obitelji i prijatelja kraljevske kuće.

Linker
26. travanj 2024 01:44