CRK‘O MARŠAL

Otkazan odlazak, ali nasmiješeni Zoran Milanović poručio: ‘Želim kralju da vlada kao majka‘

Hrvatski predsjednik i prva dama neće putovati na krunidbu Charlesa III. u London, kako je bilo planirano, a razlog je - kvar vladinog zrakoplova.

Iako je najavljeno da će među brojnim svjetskim državnicima na krunidbi Charlesa III. biti i Zoran Milanović, njegov put je iznenada - otkazan. Ali ne voljom hrvatskog predsjednika, koji je svečanosti u Westminsterskoj opatiji trebao prisustvovati sa suprugom Sanjom Musić Milanović. Direkcija za korištenje službenih zrakoplova obavijestila je, naime, Ured predsjednika da službeni zrakoplov zbog tehničkog kvara ne može poletjeti.

image

Predsjednik Milanović je u London trebao letjeti nakon svečanosti u Puli

GORAN ŠEBELIĆ/CROPIX

“Crk‘o Maršal. Pokvario se avion. To se često događa, a ne mogu blokirati cijeli tjedan s obzirom da je to trebao biti protokolarni, revijalni posjet u kojemu sjediš pet sati na jednom mjestu”, rekao je predsjednik Milanović u Puli na proslavi Dana grada, nakon čega je trebao otputovati u London.

image

Zoran Milanović i prva dama neće letjeti u London

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Rekao je da nije razočaran što on i supruga, koja je planirala nositi nakit zagrebačkog dizajnera Nenada Sovilja, neće biti na krunidbi - kao što su lani u rujnu bili na pogrebu kraljice Elizabete II. S osmijehom na licu, njenom je sinu poželio sve najbolje.

image

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović na pogrebu kraljice Elizabete II., gdje je bio i francuski predsjednik Emmanuel Macron sa suprugom Brigitte

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

“Želim kralju dug život i da vlada kao majka, što znači još 70 godina. Bez zezanja, neka bar doživi majčinu dob”, rekao je Zoran Milanović, umjesto kojeg će u London putovati ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman. Ali redovnim komercijalnim letom. Jer, bio bi red da Hrvatska, koju je kralj Charles III. posjetio nekoliko puta, ima predstavnika na krunidbi.

Linker
17. travanj 2024 01:53