Bijeg s javne scene

Ovome se nismo nadali, Harry i Meghan povlače se s javne scene

Nenadani preokret dogodio se zbog zasićenosti američke javnosti sadržajima s kraljevskog dvora, počeli su svima ići na živce pa će u Netflixovim projektima odsad biti iza kamere.

Poslije memoara "Spare", brutalnog razotkrivanja kraljevske obitelji u šest nastavaka dokumentarne serije za Netflix i razgovora s Oprah Winfrey, Meghan i Harry trebali bi prestati objavljivati sadržaj o njegovoj obitelji. Neočekivani obrat nije se dogodio zato što žele poštedjeti neugodnosti kralja Charlesa, kraljicu suprugu Camillu i njegovog brata te šogoricu, već zbog činjenice da više nemaju dovoljno zanimljiv "štof" koji bi mogli iskoristiti i unovčiti. Sve su već rekli i ispisali: američkoj javnosti počinju ići na živce. Dokazuje to, među ostalim, epizoda satirične crtane serije "South Park" u kojoj su ih ismijali te alternativni naziv njegovih memoara "Spare Us" kojim se na društvenim mrežama sprdaju s prinčevim literarnim prvijencem.

Neki, pak, kritiziraju knjigu jer su uočiti da neki navodi, diplomatski rečeno, "nisu utemeljeni na objektivnim činjenicama". Osim toga, konzervativni think tank sa sjedištem u Washingtonu, Zaklada Heritage, pokrenula je postupak preispitivanja valjanosti Harryjeve američke vize. Zanima ih da li je u obrascu za vizu naveo osobna iskustva s drogama? U knjizi je otkrio da je uzimao kokain, pušio marihuanu i probao "čarobne gljive", a Zaklada želi istjerati na čistac da li je otkriće iz njegove knjige dokumentirano u zahtjevu za vizu? Naime, uporaba droga može biti osnova za odbijanje zahtjeva za vizu za SAD, a s druge strane, laganje imigracijskog službi ozbiljan je prijestup i u nadležnosti je Saveznog suda. Ukratko, princ Harry nalazi se u nezgodnoj situaciji. Potvrdio je to i predstavnik Zaklade Heritage, Nile Gardiner. Nedavno se pohvalio na Twitteru da će se saslušanje o njihovoj pritužbi protiv Harryja, odnosno preispitivanje njegovog zahtjeva za vizu održati 6. lipnja i bit će otvoreno za medije, otkriva Sky News.

image

Scena iz Netflixovog dokumentarca

NETFLIX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

A sve to događa se paralelno sa suđenjem na Visokom sudu u Londonu protiv medijske grupe MGN (posjeduje izdanja Daily Mirror, Sunday Mirror i Daily Express) u koje je uključen vojvoda zbog optužbi za nezakonito prikupljanje informacija. Očekuje se donošenje presude o tome mogu li se slični slučajevi biti osnova za nastavak pravnog postupka protiv izdavača Daily Maila, Associated Newspapers Limited te News Group Newspapers (NGN), izdavača The Suna. Točnije rečeno, Harry je pokrenuo "križarski rat" protiv britanskih medija, a pridružili su mu se, među ostalima, Elton John, Elizabeth Hurley, Sadie Frost, David Furnish i Doreen Lawrence.

Zato ne čudi "iznenadna" Meghanina i Harryjeva odluka da će se odsad nalaziti iza kamera na otprije dogovorenim Netflixovim projektima: bit će produkcijskog tima, više se neće pojavljivati kao glavne zvijezde.

image

Ostali su bez sočnog materijala o njegovoj obitelji

SHUTTERSTOCK

"To razdoblje njihovog života je završeno", potvrdio je izvor blizak paru za The Sun.

Princ će se fokusirati na pripreme za Invictus Games koje će se održati u rujnu ove godine, u Düsseldorfu, a sudjeluju veterani iz raznih ratnih sukoba. Meghan je, nedavno potpisala ugovor s holivudskom agencijom za talente WMW kako bi istražila mogućnosti za pokretanje nove karijere. Hoće li joj zbog prekomjernog zasipanja američke javnosti sadržajem o britanskoj kraljevskoj obitelji preostati samo povratak glumi, pokazat će vrijeme.

Linker
17. travanj 2024 17:32