"volim svoju obitelj"

Princ Harry dao je intervju u kojem je razgovarao o kralju Charlesu i uputio pomirbenu poruku

Najavljeno je kako će s Will Reeveom razgovarati i o životu s Meghan te o herojima Invictusa, no njegova odluka da progovori o bolesnom kralju, iznenadila je sunarodnjake. Ipak, Harry je jasno istaknuo koliko voli svoju obitelj.

Pokazalo se kako princ Harry i Meghan, vojvotkinja od Sussexa, nisu zaputili u kanadsko skijalište Whistler, u Britansku Kolumbiju isključivo zbog podrške ratnim veteranima, koji ovog tjedna ondje treniraju zbog Invictus igara. Harryja i Meghan u stopu su pratile kamere ABC-ja i voditelj Will Reeve, Harry je čak isprobao adaptivno skijanje kakvim se bave veterani s invaliditetom, dok ga je Meghan bodrila i fotografirala. No, uz sve to, Harry je odlučio dati i ekskluzivan intervju u kojem će između ostalog pričati o bolesti svog oca, kralja Charlesa te o svom životu s Meghan. Zasad su izašli samo teaseri intervjua, ali je jasno da je Harry pričao o ocu.

image

Harry je isprobao skijašku opremu

SHUTTERSTOCK
image

Prince Harry i Meghan stigli su na Valentinovo u Kanadu

SHUTTERSTOCK

Na pitanje kako mu je prošlotjedni posjet Britaniji "sjeo emocionalno", Harry je odgovorio: "Gledajte, volim svoju obitelj. Činjenica da sam uspio uhvatiti prvi avion i otići ga vidjeti i provesti vrijeme s njim koliko je god bilo moguće, zahvaln sam na tome", izjavio je princ.

image

Vojvode od Sussexa u Kanadi prate Will Reeve i kamere ABC-ja

SHUTTERSTOCK

Kad ga je novinar otvoreno ga upitao je li to moguće da bolest zacijeli rane u njegovoj obitelji, princ je odgovorio: "Apsolutno. Da, siguran sam u to. Kroz mnoge obitelji viđam to svakodnevno, vidim snagu obitelji koja se okuplja. Mislim da svaka bolest zbližava obitelji", odgovorio je Harry. Poznato je, naime, da je kralj Charles, premda slab nakon prvog tretmana liječenja, odgodio povratak u Sandringham ne bi li u četiri oka pričao s mlađim sinom, prvi put poslije gotovo osamnaest mjeseci. Kada mu je Harry, 6. veljače došao u posjet, otac ga je strpljivo čekao u Clarence Houseu, u Londonu, odakle se poslije razgovora s Harryjem zaputio u Sandringham,gdje se trenutačno oporavlja, s osmijehom.

image

Princ Charles sa sinovima kad su bili mali, nakon polo utakmice

DHT/SHUTTERSTOCK DHT/SHUTTERSTOCK

Harry se ubrzo vratio u Ameriku supruzi i djeci, a potom se 14. veljače s Meghan u uputio u Kanadu. I to netom nakon što su predstavili rebranding svoje nove web stranice Sussex.com, što je izazvalo reakcije onih koji tvrde da par "pokušava unovčiti povezanost s kraljevskom obitelji", usprkos navodnom dogovoru s pokojnom Harryjevom bakom, kraljicom Elizabetom II., da to nikad neće napraviti.

Uslijedile su kritike iz njegove domovine. Mnoge su iznenadili još jednim potezom, četverogodišnjem sinu Archieju i dvogodišnjoj kćerkici Lilibet umjesto dosadašnjeg prezimena Mountbatten-Windsor (bilo je upisano u njihove rodne listove) promijenili su prezime u Sussex. Odluku su pojasnili riječima da bi htjeli da svi imaju isto prezime.

Za to vrijeme, kraljica Camilla preuzima još više kraljevskih obaveza, dok se njezin suprug odmara u Norfolku. Sredinom veljače bila je domaćica prijema u svojoj rezidenciji, Clarence Houseu, okupljanju pokrovitelja dobrotvorne organizacije koja podržava ratne veterane. Večer prije, 14. veljače, bila je počasna gošća teatrološkog događaja u čast Shakespearea u Londonu gdje se družila se s Damom Judi Dench te zvijezdom serije "Nasljeđe", Brianom Coxom.

"Njezina je transformacija izvanredna. Kraljica Camilla zaslužuje naše poštovanje. Napravila je izuzetno dobar posao", izjavio je za Daily Mail komentator događanja u kraljevskoj obitelji i bivši dopisnik BBC-ja, Michael Cole.

image

Kraljica Camilla

ISABEL INFANTES/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Ponaša se kako dolikuje supruzi monarha, ne žali se, ne komentira suprugovo stanje više nego što je potrebno i nastavlja s radom, jer se to od nje očekuje. Za razliku od nje, odluka princa Harryja dati još jedan intervju neki tumače kao zabijanje noža u leđa bolesnom ocu.

Linker
23. travanj 2024 20:16