Iz iskustva

Princ Harry i Meghan Markle iznenadili tinejdžere i razgovarali o očuvanju mentalnog zdravlja

Za Mjesec podizanja svijesti o mentalnom zdravlju vojvoda i vojvotkinja od Sussexa posjetili su tinejdžere u blizini svoje kuće u Kaliforniji kako bi s njima razgovarali o pritiscima s kojima se oni suočavaju.

Meghan Markle i princ Harry proveli su sat vremena otvoreno razgovarajući s tinejdžerima u dobi od 14 do 18 godina o tome kako društveni pritisak i društveni mediji utječu na mentalno zdravlje. Naime, druženje je organizirala neprofitna organizacija AHA! Santa Barbara koja radi s tinejdžerima, obiteljima i nastavnicima kako bi djeci pružila resurse i alate za razvoj emocionalne inteligencije.

Objavljujući vijest o posjetu na službenoj web stranici Zaklade Archewell, princ Harry i Meghan otkrili su kako su naučili "iz prve ruke o iskustvima ove generacije s društvenim medijima i društvenim pritiscima te kako to utječe na njihovu mentalnu dobrobit. Par se iskreno upustio u razgovor s ovim nevjerojatnim mladim ljudima kako bi zajedno pronašli rješenje za njihove probleme".

Par, koji ima povijest rada u sferi mentalnog zdravlja i često otvoreno govori o vlastitim izazovima, priznaje da društveni mediji mogu biti snaga za dobro jer povezuju ljude, ali također potiču nesigurnosti, pritisak vršnjaka i samoozljeđivanja, kaže Zaklada Archewell.

Iz Zaklade kažu da je posjet bio jedan od redovnih sastanaka koji Meghan i Harry imaju s mladim ljudima, roditeljima i stručnjacima dok rade na tome da bolje razumiju i pronađu rješenja za sve izazove s kojima se oni suočavaju u online i offline svijetu.

Linker
08. travanj 2024 10:42