serijal o mentalnom zdravlju

Princ Harry opet udario na svoju obitelj pa priznao kako se nosio s Meghaninim suicidalnim mislima

Vojvoda od Sussexa u svakoj se novoj epizodi otvara o problemima mentalnog zdravlja koji su ga mučili puno prije nego je preselio u SAD. U posljednjoj se epizodi otvorio na temu Meghaninih suicidalnih misli.

U prvoj epizodi dokumentarnog serijala o mentalnom zdravlju "The Me You Can‘t See" kojeg princ Harry (36) producira s Oprah Winfrey za Apple TV, otvoreno je toj televizijskoj voditeljici po drugi put otvorio dušu.

Progovorio je o psihičkim problemima s kojima se suočavao nakon smrti majke i iznio je brojne optužbe na račun svoje obitelji zbog nerazumijevanja za njegovo psihičko stanje kao krhkog dječaka, ali i kasnije kao već odraslog mladića. Kazao je kako mu više nije problem razgovarati o njegovim psihičkim problemima ako će to pomoći drugim ljudima da shvate kako im je potrebna pomoć.

U drugoj epizodi spomenutog serijala objasnio je kako se borio sa smrću svoje majke, princeze Diane.

image
Harry u serijalu kojeg producira s Oprah priča o mentalnom zdravlju.
PROFIMEDIA

U najnovijoj, šestoj epizodi, pričao je s glumicom Glenn Close o suočavaju s problemima mentalnog zdravlja.

Čitajte i: Donosimo najvažnije trenutke velikog istupa! Princ Harry nikad oštriji prema svojoj obitelji

- Kao roditelji, braća i sestre, postoji element srama koji osjećamo, jer nam nije jasno kako nismo čuli i vidjeli probleme. Mnogi ljudi pate i jako su dobri u prikrivanju toga - rekao je princ Harry.

Vojvoda od Sussexa opisao je kako mu je njegova Meghan rekla da se želi ubiti, dok je šest mjeseci bila trudna s Archiejem, na putu do Royal Albert Halla u siječnju 2019.

Meghan se predomislila jer ga je htjela poštediti da izgubi još jednu ženu u svom životu, istaknuo je Harry u šestoj epizodi.

- Kada je moja supruga Meghan, tada trudna s Archiejem, zbog situacije s medijima koji su svakodnevno iznosili prljavštine o njoj dobila suicidalne misli, zatražio sam pomoć od svoje obitelji, no naišao sam samo na zid šutnje i ignoriranje - rekao je Harry.

- Još danas me proganja slika pred očima kada je moja majka sa mnom u automobilu očiju punih suza bježala od paparazza na mopedima. Tada više nije bila članica kraljevske obitelji i nije imala nikakvu zaštitu. Koliko god sam bio mali, dobro mi se usjekao u pamćenje taj njezin osjećaj bespomoćnosti koji ju je pratio do kraja života. A i ja sam ga osjetio na svojoj koži - dodao je.

image
Profimedia/Harry
PROFIMEDIA

Čitajte i: Naš fotograf prisjetio se tuluma s princom Harryjem na Hvaru: ‘Rekao mi je da je meni super jer me nitko ne progoni‘

Close se vratila na poseban razgovor i razgovarala o utjecaju pandemije koronavirusa na nju.

Rekla je Harryju i Winfrey da je pandemija izravno utjecala na njezino mentalno zdravlje, a da joj je u toj borbi pomogao pas.

- Sad smo u svijetu koji se transformira. Trebat će nam neko vrijeme da bismo sebi mogli artikulirati kakav je rezultat toga bio na nama kao pojedincima - rekla je glumica.

Vojvoda od Sussexa nedavno je, između ostalog, priznao da su on i Oprah započeli planiranje snimanja serijala o mentalnom zdravlju još prije dvije godine, dakle prije nego je emigrirao u SAD s Meghan i Archiejem.

Linker
19. travanj 2024 12:42