Vratio se

Princ Harry sletio u LA nakon što je zbog očeve krunidbe u domovini proveo 28 sati i 42 minute

Vojvoda od Sussexa stigao je u kalifornijski Montecito na vrijeme da s obitelji proslavi rođendan sina Archieja.

Princ Harry proveo je u Ujedinjenom Kraljevstvu točno 28 sati i 42 minute te je odmah nakon subotnje krunidbe oca Charlesa pohitao natrag u Kaliforniju gdje živi sa suprugom Meghan Markle i dvoje djece, sinom Archiejem i kćeri Lilibet. Nakon ceremonije iskrao se iz Westminsterske opatije, piše Daily Mail te ga je u pratnji policije vozač odvezao na aerodrom Heathrow. Harry se ukrcao u zrakoplov za Kaliforniju čak i prije nego što su njegov otac i maćeha, kraljica Camilla, završili poziranje za snimanje službenih portreta. Harry je letio British Airwaysom direktno u Los Angeles gdje je stigao u subotu u 18.30 sati po lokalnom vremenu (u nedjelju u 3.30 ujutro po srednjeeuropskom vremenu). Požurio se kući, tako je barem objavljeno javnosti, jer je htio stići na obiteljsku proslavu četvrtog rođendana sina Archieja. U zračnoj luci u Los Angelesu sjeo je u crni Range Rover i vozač ga je odvezao u oko 160 kilometara udaljen Montecito, gdje obitelj živi.

image

Odmah nakon krunidbe Harry je sjeo u automobil i krenuo na Heathrow

PAUL ELLIS AFP
image

Harry je u Los Angelesu s osiguranjem sjeo u Range Rover i uputio se na dvosatnu vožnju prema Montecitu

CLINT BREWER PHOTOGRAPHY/A.I.M/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Mjesecima se javnost zabavljala pitanjem hoće li se Harry i Meghan pojaviti na krunidbi, na koncu se odluka da dođe sam pokazala kao najbezbolniji kompromis. Uopće se nije planiralo njegovo pridruživanje povorci, sudjelovanje na obiteljskom ručku, pa ni na službenom fotografiranju. Harry je redovnim letom American Airlinesa sletio na Heathrow u petak ujutro i nije bio viđen do polaska na krunidbu. U subotu ujutro napustio je Frogmore Cottage, dom u Windsoru u kojem je živio s Meghan, gotovo sigurno posljednji put nakon očeve odluke da ih otamo deložira. Oko 9.30 sati sjeo je u BMW zamračenih prozora koji ga je odvezao na krunidbu.

Harry je u Westminstersku opatiju ušao s ostalim članovima kraljevske obitelji koji nisu imali nikakvu ulogu u ceremoniji krunjenja – sestričnama Zarom Tindall te princezama Beatrice i Eugenie i njihovim supruzima. Kako su mediji zamijetili, veći dio ceremonije od kamera ga je zaklanjala perjanica princeze Anne. Po završetku službenog dijela Harry se uputio ravno prema zračnoj luci, gdje je snimljen sa širokim osmijehom na licu i dalje u odijelu s proslave i medaljama na prsima.

Linker
22. travanj 2024 18:19