Princ Harry

 ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK
Nije se tome nadao

Princ Harry stigao u London bez Meghan, nadao se susretu s ocem, ali on nema vremena

Britanski kraljević u Londonu obilježava desetu godišnjicu Invictusa, sportskih igara ratnih veterana, koje je pokrenuo s ciljem promicanja tolerancije i suradnje.

Britanski kraljević u Londonu obilježava desetu godišnjicu Invictusa, sportskih igara ratnih veterana, koje je pokrenuo s ciljem promicanja tolerancije i suradnje.

Uoči središnjeg događaja proslave desete godišnjice Invictusa, igara ratnih veterana, čija je proslava zakazana u Londonu, gradu u kojem je sve i počelo, njihov osnivač 39-godišnji princ Harry, dobio je jasnu i nedvosmislenu poruku iz Buckinghamske palače da od njegovog priželjkivanog susreta s ocem, britanskim monarhom Charlesom III. neće biti ništa.

Zbog nemogućnosti promjena u kraljevom rasporedu susret s princom Harryjem nije bilo moguće uvrstiti u plan aktivnosti glasi poruka, koja je sigurno razočarala vojvodu od Sussexa. Sa svoje strane princ Harry je, naime, učinio sve da do susreta s ocem ipak dođe: u London je doputovao sam, bez supruge Meghan Markle i djece, tako da se mogao prilagoditi svim očevim željama, pa i pozivu u posljednji trenutak.

image

Princ Harry

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

Osim toga raspored svog višednevnog boravka u britanskoj metropoli javno je obznanio tjedan dana uoči putovanja, što jasno svjedoči o njegovoj želji da barem nakratko vidi oca koji se oporavlja od operativnog zahvata i zloćudne bolesti koja mu je dijagnosticirana početkom godine.

Gdje ima volje, ima i načina, kaže stara narodna uzrečica, no od njihovog susreta ipak neće biti ništa, jer je sukob koji plamti i produbljuje se godinama između Buckinghamske i Kensingtonske palače s jedne strane, te Montecita s druge strane Atlantskog oceana, očito - prevelik.

image

Otac i sin na premijeri Netflixovog showa ‘Our Planet‘ 2019.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Harry je tatu posljednji put vidio u veljači, kad mu je iz Sjedinjenih Država stigao u privatni posjet nakon operativnog zahvata kojem je podvrgnut u uglednoj londonskoj klinici, a kad će se otac i sin ponovno vidjeti zasad nije poznato.

Kako god, uoči središnje proslave princ Harry je bio glavni gost na panelu "Invictus: Ostvarenje sna o globalnoj zajednici", gdje je najavio kako će se igre održavati sve dok budu služile svrsi - promicanju ideje tolerancije, suradnje i mira, te izrazio nadu da će broj sportaša koji sudjeluju na natjecanjima nastaviti rasti.

image

Princ Harry nije bio pozvan da se pridruži kraljevskoj obitelji na balkonu Buckinghamske palače na krunidbi kralja Charlesa III. u svibnju lanjske godine

SHUTTERSTOCK

A na komemorativnoj misi za ratne stradalnike koja je održana 8. svibnja u katedrali sv. Pavla (St. Paul) proslavljeni glumac Damian Lewis izrecitirao je poemu "Invictus" Williama Ernesta Henleya, čiji su stihovi "Ja sam gospodar vlastite sudbine i kapetan svoje duše", moto igara Invictus.

Misu zadušnicu za ratne stradalnike u londonskoj prvostolnici, u kojoj su bračne zavjete 1981. izmijenili Harryjevi roditelji - kralj Charles III. i princeza Diana, predvodio je velečasni Andrew Tremlett, a nakon posjeta Londonu princa Harryja očekuje novo službeno putovanje u Nigeriju.

Supruga Meghan Markle pridružit će mu se, prema najavama, na putovanju u Afriku, kamo stižu na poziv tamošnjeg ministra obrane Alhajia Mohammeda Abubakara Badarua. S njim su se zbližili za vrijeme održavanja lanjskih veteranskih igara Invictus Games u njemačkom gradu Düsseldorfu. Nigerijski ministar obrane bio je oduševljen organizacijom i odličnom atmosferom na igrama, pa je princa Harryja pozvao da iduće igre organizira u njegovoj zemlji,

image

Supružnici princ Harry i Meghan Markle

SHUTTERSTOCK
najmnogoljudnijoj afričkoj državi.

image

Supružnici princ Harry i Meghan Markle

SHUTTERSTOCK
Linker
08. svibanj 2024 15:03