Kraljevski sir

Princ William i Kate oduševili pučane: ‘Toliko su prizemni. Bit će fantastični kralj i kraljica‘

Unuk kraljice Elizabete II. sa suprugom je posjetio gradić Abergavenny povodom Dana svetog Davida, nacionalnog praznika u Walesu.

Kako biste pozdravili budućeg kralja i kraljicu? S tom se situacijom suočila prodavačica na lokalnoj tržnici u Walesu ovih dana, kada su joj pred vitrinu s finim sirevima došli Kate Middleton i princ William. Unuk kraljice Elizabete II. i njegova supruga posjetili su gradić Abergavenny povodom Dana svetog Davida, nacionalnog praznika u Walesu.

Gospođa Nicky Hurst u toj se situaciji ponijela vrlo ležerno, a reakcija kraljevskog para ju je oduševila. "Predivni su. Nisam bila sigurna kakvi će biti i kako da im se obratim po pitanju njihovih titula. Oslovila sam ih s ‘Kate‘ i ‘Will‘, a oni su bili stvarno opušteni", kazala je Nicky za magazin People.

image

Princ William dobio je komad svog omiljenog sira.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Protokol nalaže da se u obraćanju tako istaknutim članovima kraljevske obitelji sugovornici obrate s ‘Vaše visočanstvo‘, a nakon toga tijekom razgovora s titulama ‘Sir‘ za muškarca ili ‘Madam‘ za ženu.

No gospođa koja prodaje sireve uspjela je čak iznenaditi budućeg kralja. "Pitala sam Williama koji je njegov omiljeni sir, na što je odgovorio da mu je najdraži jedan vrlo rijetki švicarski sir - Kaltbach. Zatim sam mu rekla: ‘Evo vam malo‘. Bio je uistinu iznenađen i kazao kako nije očekivao da ga imam", prisjetila se susreta prodavačica.

image

Princ William i Kate Middleton posjetili su Abergavenny.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Oduševili lokalne ljude

U druženju s lokalnim trgovcima na tržnici vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea upoznali su i dvije sestre Christine Hughes i Carol Davies, koje su kampirale na otvorenom kako bi prisustvovale svečanosti njihova vjenčanja 2011. Sestre su se zatim našalile da će "doći i na bakinu", referirajući se na slavlje koje će se u Londonu prirediti povodom kraljičina platinastog jubileja u čast 70 godina vladavine. "Oh, dolazite?" odgovorio im je William uz osmjeh. "Toliko su prizemni. Bit će fantastični kralj i kraljica", kazala je Hughes.

Čitajte i: Princ William i vojvotkinja Kate rekreirali kultnu fotografiju princeze Diane: ‘Bio je to poseban trenutak‘

Prvo pitanje koje su princ William i Kate Middleton čuli tijekom šetnje gradićem uputila im je Liz Brewer. "Kako su djeca?", pitala je žena.

image

William i Kate opušteno su razgovarali s lokalnim stanovnicima.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Odgovorio je William. "Djeca su jako dobro, hvala vam". A zatim je otkrio simpatičnu tradiciju koju oni kao roditelji imaju sa svojih troje djece - osmogodišnjim Georgeom, šestogodišnjom Charlotte i trogodišnjim Louisom - prije svake službene dužnosti ili putovanja.

"Uvijek nas pitaju gdje idemo. Zatim im na karti pokažemo gdje putujemo", objasio je princ William. Kraljevski par živio je u Walesu prvih nekoliko godina svog braka, a sudeći prema doživljajima i reakcijama vidno su bili sretni što su se opet vratili.

Linker
20. travanj 2024 02:02