voli i hard rock

Princ William kakvog do sada nismo znali: Otkrio koja ga pjesma podsjeća na mamu i zbog kojeg je događaja pao u depresiju

Britanski prijestolonasljednik prvi put otkriva intimne trenutke koji su mu obilježili život otvoreno govoreći i o najvećim traumama.

Inače vrlo samozatajan nasljednik britanske krune, u nedavnom razgovoru za Appleov video serijal "Time To Walk" otkrio je brojne intimne trenutke iz privatnog života. Prilično netipično za člana kraljevske obitelji, a još više za princa Williama koji nikada javno nije progovorio niti o jednom segmentu života van onoga što mu je službena obaveza. Pa ni o vlastitom bratu, princu Harryju koji je u razgovoru s Oprah Winfrey rekao kao s Williamom, a posebice s ocem, princom Charlesom ima jako loš odnos.

Razgovor je vođen još proljetos u vrtovima na kraljičinom ladanjskom imanju Sandringham, a tema je bila mentalno zdravlje.

Princ William je otkrio kako još uvijek obožava pjesmu ''The Best'' Tine Turner koju je njegova mama, princeza Diana najčešće pjevala kada je njega i Harryja vozila u internat gdje su se vraćali nakon ljetnih praznika.

"Uvijek me ta pjesma vrati u djetinjstvo i unatoč svemu volim ju i danas čuti. Mamin glas uvijek je veselo nadjačavao onaj od Tine Turner koji je dolazio iz zvučnika, a pjesmom je željela meni i bratu umanjiti tjeskobu što se moramo vratiti u internat, a to nam je jako teško padalo. Kada bi s nama bio i vozač i on bi se mami pridružio u pjevanju. No, dolazak pred vrata internata uvijek bi nas prizemljilo i vratilo u stvarnost, ali mi je to vrijeme raspjevanih vožnji ostalo u jako lijepom sjećanju, prvenstveno na moju majku'', kazao je princ i s osmijehom dodao da njegova kći danas luduje na pjesme od Shakire, pogotovo na ''Waka, Waka'' pa je dobro upućen i u njezin glazbeni opus.

image

Princeza Diana, princ William i Harry 1991.

MARTIN KEENE/PA IMAGES/PROFIMEDIA

A on osobno radni tjedan započinje pjesmom "Thunderstorm" od hard rock benda AC/DC, jer kaže, nema bolje adrenalinske injekcije za početak dana.

Drago mu je i da su njegovi sinovi George i Louis i kći Charlotte naslijedili ljubav prema glazbi i da se kod njih doma često pjeva i pleše. Pa je tako i on sam zbog ljubavi prema glazbi izašao iz zone komfora te se na pozornici pridružio Taylor Swift i Bon Joviju te s njima i zapjevao.

image

Princ William 2013. je na pozornici zapjevao s Taylor Swift i Jon Bon Jovijem.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kraljevska obitelj objavila rat BBC-ju: Na šokantan način razotkrivaju odnose između prinčeva i uže obitelji!

A otkrio je i jedno, njemu vrlo traumatično iskustvo. Dok je radio kao pilot helikoptera u službi hitne pomoći East Anglian Air Ambulance , 2017. je pomagao spasiti život petogodišnjem dječaku Bobbyju Hughesu na kojeg je ispred njegove kuće naletio neiskusan mladi vozač i nanio mu teške ozljede glave.

image

Princ William je dvije godine radio kao pilot helikoptera za hitnu službu East Anglian Air Ambulance.

KEN GOFF ROTA/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

''Kada smo stigli na mjesto nesreće uz mališana smo zatekli njegove nemoćne roditelje koji su van sebe samo vrištali i plakali, a nama je na pameti bilo samo kako dječaku spasiti život. Te večeri kući sam otišao vrlo uzrujan, nisam plakao, ali u meni se nešto prelomilo. Osjećao sam kao da se cijeli svijet oko mene ruši. Kako je vrijeme prolazilo moja se bol samo pojačavala jer jednostavno ne možeš ostati imun na takve stvari. Nisam razumio što mi se događa jer bio sam sretan kod kuće, na poslu, sve oko mene bilo je u redu, ali sam shvatio da traume i tugu drugih ljudi nosim sa sobom. I s tim se teško nositi'', kazao je William koji se zbog tog događaja dugo borio s depresijom. Do danas je u kontaktu s mališanovim roditeljima, velika im je podrška, a oni su mu zahvalni na svakoj pomoći.

Linker
18. travanj 2024 13:59