kate i william

 SHUTTERSTOCK EDITORIAL PROFIMEDIA
Kraljevski podcast

Princ William samo je jednom u životu plakao zbog sporta, otkrio je i zašto

Članovi kraljevske obitelji prisjetili su se emotivnih trenutaka te naglasili koliko pozitivnih i koristnih lekcija možemo naučiti kroz bavljenje sportom.

Članovi kraljevske obitelji prisjetili su se emotivnih trenutaka te naglasili koliko pozitivnih i koristnih lekcija možemo naučiti kroz bavljenje sportom.

Kraljevska obitelj okupila se na podcastu igrača rugbyja Mikea Tindalla čime su iznenadili britansku javnost. Princ William, princeza Kate Middleton te princeza Anne, ususret sportskom događaju "Rugby World Cup" koji se održava u Francuskoj i koji će pohoditi, pretresli su teme poput sporta i roditeljstva.

Inače, engleski igrač rugbyja, 44-godišnji Mike, suprug je kćeri princeze Anne - jahačice Zare Tindall. Kako se kraljevska obitelj zalaže za aktivnosti i timske sportove, William je priznao da ima snažan natjecateljski duh, a ispričao je i kojom prilikom je pustio suzu - nećakinja Zara za to je odgovorna.

image

2022. godine kraljevski par je zaigrao nogomet

PAUL EDWARDS/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

"Jedini put kada sam plakao zbog sporta bio je kada je moja nećakinja Zara pobijedila, mislim da je riječ o europskom prvenstvu". Zara je inače europska i svjetska prvakinja u jahanju te je na Olimpijskim igrama 2012. osvojila srebro. Kate se nadovezala na njegovu priču i kazala "Sjećam se tog trenutka jer si ušao u prostoriju i rekao da nikada nisi bio više ponosan nego tada".

image

Proslavljena jahačica Zara Tindall

GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

"Bio sam tada na kampiranju u Exmoreu, svi smo se okupili oko malenog mobitela i zajedno gledali. Sjećam se da je nešto blebetala dok se britanska zastava uzdizala, raspao sam se na dijelove tada!", ispričao je budući kralj. William je također govorio o lekcijama koje djeca i odrasli uče kroz sport. Ponosan je i na svoju djecu - Georgea (10), Charlottu (8) i Louisa (5), koji se bave timskim sportovima.

image

Utakmica rugbyja s princezom u travnju ove godine

HYDE NEWS AND PICTURES/SHUTTERSTOCK

"Baveći se sportom od mladih dana možemo naučiti kako gubiti, na što moramo biti spremni u današnje vrijeme. Mislim da ljudi najčešće ne znaju prihvatiti poraz, a smatram da je važno da djeca to nauče čim prije - da shvate zašto i kako gubimo te da nauče nešto iz poraza. A važno je i biti dobar pobjednik, ne hvalisati se i nedopustiti egu da preuzme", rekao je William i nadodao da kroz sport učimo nebrojeno puno dobrih lekcija za cijeli život - odnose, posao, brak, prijateljstva... S njim su se složile Anne i Kate, koja često uživa u sportu i igrama no kazala je, ipak nema toliko izražen natjecateljski duh iako su je roditelji poticali da se bavi sportom.

"Ipak, vidio sam te kako igraš beer pong...", našalio se voditelj, a princeza je kroz smijeh dodala kako ona i William nikada ne mogu završiti partiju tenisa jer se ta aktivnost redovito pretvori u mentalni napor za oboje.

image

Princ George i princeza Charlotte

DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK
Linker
26. travanj 2024 11:53