Skupo ga košta

Princa Harryja čuvaju čak i naoružani tjelohranitelji

Nakon što je odstupio s radne funkcije člana kraljevske obitelji princ Harry morao je sam organizirati osiguranje, zbog kojeg je čak ušao u spor sa zakonom svoje zemlje.

Dan uoči izlaska najiščekivanije knjige, one memoara princa Harryja, autor se u New Yorku bacio na promociju i intervjue. Princ je snimljen da ulazi u studio The Late Show-a Stephena Colberta, a oko njega su bili naoružani tjelohranitelji. Britanski tisak nije propustio podbosti svog odbjeglog princa, da je u oružanoj pratnji došao na Manhattan kako bi snimio još jedan medijski "ispad" za promociju svojih šokantnih memoara "Rezerva".

Uz Harryja je bio čuvar koji je nosio Glock lock-box, kutiju u kojoj se nosi oružje i municija. Britanski tisak tvrdi da je princ postao iznimno zabrinut za svoju sigurnost otkako se preselio u Sjedinjene Države, a često je isticao da se osjeća ranjivo.

image

Princ Harry juri na snimanje u New Yorku

JOSE PEREZ/SPLASH/PROFIMEDIA

Harry je poduzeo i pravne mjere protiv britanskih vlasti nakon što mu je po zakonu Ujedinjenom Kraljevstva zabranjeno da ima privatne, naoružane čuvare u toj zemlji.

U dokumentu koji je podnesen Visokom sudu u Londonu, vojvoda je kazao da se ne osjeća sigurno u Britaniji bez naoružanog čuvanja te je rekao da je odluka koja sprječava da ga prati takvo osiguranje "nezakonita i nepoštena".

image

Princ i njegovo osiguranje, napuštaju studio The Late Showa

FELIPE RAMALES/SPLASH/PROFIMEDIA

Kada je odstupio s funkcije radnog člana kraljevske obitelji, izgubio je službeno osiguranje koje plaćaju porezni obveznici te zemlje, što ga je razbjesnilo.

Princ Harry je kazao da je plaćanje privatnog, naoružanog osiguranja jedan od razloga što je potpisao izdašne izdavačke ugovore u SAD-u, poput njegovih memoara. Navodno mu je izdavač Penguin Random House platio čak 20 milijuna dolara predujma, dok su neki drugi mediji iznijeli još vrtoglaviji iznos, navodno će Harry za četiri izdanja dobiti honorar između 35 i 40 milijuna dolara. Tu je naravno i Netflixov dokumentarni serijal u kojem su sudjelovali i Meghan i Harry.

image

Knjiga ‘Spare‘ princa Harryja

ISABEL INFANTES/AFP/PROFIMEDIA
Linker
18. travanj 2024 07:13