Dosta joj je njegovih eskapada

 CRY-OLIVIER HUITEL./THE PHOTO ONE/PROFIMEDIA
Sve ima granicu

Princeza Charlene postigla je značajnu pobjedu u pregovorima što neće podnositi u braku

Omekšala je stav prema njegovoj izvanbračnoj djeci ali samo iza zatvorenih zidova palače: na glamuroznim, javnim događanjima situacija je potpuno drugačija.

Omekšala je stav prema njegovoj izvanbračnoj djeci ali samo iza zatvorenih zidova palače: na glamuroznim, javnim događanjima situacija je potpuno drugačija.

Čini se da u monegaškoj vladarskoj obitelji postoji nepisano pravilo ili bolje rečeno, dogovor između princa Alberta i njegove supruge, princeze Charlene, da se ona neće pojavljivati na javnim događajima kamo je pozvana i njegova izvanbračna kćer, Jazmin Grimaldi. Tako je bilo i na nedavnom otvaranju 62. televizijske smotre Abaca Press, u Monacu. Princ je otvorio manifestaciju, a na crvenom tepihu tom se prigodom pojavila njegova kćer, 31-godišnja Jazmin, u večernjoj haljini u boji mora ukrašenoj raskošnom "niskom" od perja. Pjevačicu i glumicu u usponu pratio je njen partner, šest godina stariji Ian Mellencamp, nećak rockera Johna Mellencampa s kojim unuka Grace Kelly živi u Kaliforniji, piše Tatler.

image

Jazmin je na televizijski festival pratio dečko, Ian Mellencamp

CARPICO THIERRY/ATP/SPP/SHUTTERSTOCK

Princeze Charlene nije viđena: sa šogoricom, princeze Stéphanie, pojavila se tek na zatvaranju iste međunarodne televizijske smotre koju je 1961. pokrenuo Albertov otac, pokojni knez princ Rainier III., javlja Monaco Tribune. Pritom je, s istom frizurom ali tamnijom bojom kose, održala modnu lekciju kako se odijevaju princeze, pa i one "neokrunjene". Supruga princa Alberta dosad nije viđena u kreaciji koja bi uključivala uočljive, pernate ukrase ili pretjerano uočljiv detalj. Očito nije sudjelovala u izboru odjeće za Jazmin za tu večer jer da jest, perja zacijelo ne bi bilo.

image

Kreacija s pernatim obrubom Jazmin Grimaldi

NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK

Vjeruje se da najstarije dijete princa Alberta, čija je mama Amerikanka Tamara Rotolo (princ je s Tamarom 1991. imao tajnu avanturu), danas ima korektan odnos s pomajkom Charlene. Nije baš da su jako bliske, ali princeza je u međuvremenu omekšala stav prema izvanbračnim potomcima svog supruga. Kako piše australski portal Now to love, "Charlene sada daje sve od sebe kako bi se osjećali dijelom obitelji - što doista i jesu."

"Cijeli svoj život Albert je živio pod željeznom šakom svog oca, princa Rainiera i nije bilo načina da prizna da je otac ne jednog, već dvoje izvanbračne djece," tvrdi njihov izvor.

Jazmin je priznao 2006., godinu dana poslije smrti svog oca, kada je već bio u vezi s Charlene. A izvanbračnog sina Alexandrea Grimaldija-Costea, priznao je u srpnju 2005. godine. On se rodio kada je princ bio u vezi s danas najtužnijom princezom na svijetu: vjeruje se da je to bio razlog zbog kojeg je umalo otkazala vjenčanje 2011. i dobila neveseli nadimak.

image

Modna lekcija princeze Charlenena zatvaranju 62. televizijskog festivala u Monte Carlu

OLIVIER HUITEL/CRYSTAL PICTURES/CRYSTAL PICTURES/PROFIMEDIA

Stoga ne iznenađuje da je trebalo puno vremena da prinčeva supruga, majka legitimnih nasljednika, osmogodišnjih blizanaca Gabrielle i Jacquesa, prihvati neugodnu situaciju. S druge strane, Jazmin nije u početku krila da joj pomajka nije simpatična: sada su njezine izjave o obitelji u Monacu umjerenije. Očito je da se i ona trudi, a to što nema izbrušen, profinjen stil odijevanja poput maćehe, nije njezina krivnja. Korektan odnos s pomajkom ima i prinčev stariji sin Alex koji će u kolovozu ove godine proslaviti 20. rođendan.

Princ ga je dobio u vezi s Nicole Coste, stjuardesom porijeklom iz Toga. Vjeruje se kako su se 2002. spetljali tijekom njegovog leta iz Nice u Pariz, veza je navodno potrajala nekoliko godina sve dok za zabranjenu ljubav navodno nije doznala princeza Charlene. Ona je, pak, serijskog zavodnika upoznala prije 23 godine, na jednom plivačkom natjecanju u Monacu: princ ju je na prvi izlazak pozvao te iste 2000. godine, nakon Olimpijskih igara u Sydneyu na kojima je nekadašnja južnoafrička plivačka šampionka zauzela peto mjesto.

image

Jazmin Grimaldi ocem, princom Albertom 2018.

SEYFFERTH PETER/ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

Sada je jasno zašto ne želi biti viđena na istom javnom događaju s Jazmin. Ista stvar vrijedi i za susrete s Alexom: druže se na privatnim, obiteljskim događajima, ali ne i pred očima cijelog svijeta. Charlene više ne želi biti ponižavana, njezin suprug počinio je i previše ‘prijestupa‘ da bi, mimo protokola, podnosila ono što ne mora i neće. S obzirom na Albertovu burnu prošlost, tko bi joj to zamjerio?

Linker
29. travanj 2024 00:24