Princeza od Walesa oduševila je sunarodnjake

 JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK
iznenadila je sve

Princeza od Walesa objavila preslatku božićnu fotografiju iz djetinjstva

Kate Middleton fanovima je pokazala kako je izgledala na proslavi blagdana 1983., netom prije drugog rođendana. Fanovi kraljevske obitelji odmah su komentirali kako je vidljivo koliko joj najmlađi sin princ Louis sliči.

Kate Middleton fanovima je pokazala kako je izgledala na proslavi blagdana 1983., netom prije drugog rođendana. Fanovi kraljevske obitelji odmah su komentirali kako je vidljivo koliko joj najmlađi sin princ Louis sliči.

Britanska princeza Kate na društvenim mrežama je odlučila podijeliti fotografije iz djetinjstva. Na suprugovom i svom Instagram profilu objavila je fotografiju s proslave Božića obitelji Middleton nedugo prije no što je napunila dvije godine. Snimljena je 1983., a malena Kate pozira u crveno plavoj prugastoj haljini, plavom kardiganu i s ogrlicom od raznobojnih perli. Kratko ošišana dvogodišnjakinja zagledala se u nešto izvan kadra na četrdeset godina staroj fotografiji, dok se iza nje nazire drveni okvir kamina prekriven granama jele, vrpcama i blagdanskim ukrasima.

Fotografiju je, osim 30.000 lajkova i komentara fanova o tome koliko Kate u toj dobi nalikuje princu Louisu, popratilo je njeno pojašnjenje zašto ju je objavila. Odnosi se, naime, na njen najvažniji projekt, isticanje važnosti ranih, formativnih godina za razvoj djece.

Nekoliko mjeseci nakon što je ta božićna fotografija snimljena, Kate i njezina obitelj preselili su se u Jordan radi posla njezinog oca, Michaela Middletona: u Veliku Britaniju, odnosno u Berkshire, vratili su se tri godine kasnije. Kate je ondje odrasla i otišla na škotsko sveučilište St. Andrews gdje je upoznala svog supruga, princa Williama.

image

Princ Louis u akciji u Westminsterskoj opatiji

CHRIS JACKSON/WPA/SHUTTERSTOCK

Što znači voditi računa o ranim, formativnim godinama djece, Kate pokazuje odgojem vlastite djece, princa Georgea, princeze Charlotte i malog nestaška, princa Louisa. Poznato je, naime, kako je Charlotte "mala šefica" jer na javnim događanjima kojima i oni prisustvuju, braću dovodi u red. Kad se desetogodišnji George previše opusti ili zaboravi na protokol, osmogodišnja sestra podsjeća ga kako se treba ponašati. A petogodišnji Louis nestašlucima zabavlja cijelu naciju. Tada je vidljivo to da ga mama upozorava kako treba ostati miran bez ljutitog izraza lica i bez prijetnji tipa "vidjet ćeš svoje kad dođemo kući".

Njen odgojni pristup već daje rezultate: Louis sve više postaje mali šarmer i sve je manje nestaško. Primjerice, prilikom nedavnog okupljanja kraljevske obitelji i uglednika na koncertu božićnih pjesama u Westminsterskoj opatiji, dječak je bio gotovo miran. Dok je njegova mama 9. prosinca na večer pozdravljala uzvanike i pričala s malim izviđačima pozvanim uveličati događaj, sve što je tada napravio bilo je ugasiti svijeću sestri i na izlazu "popričati" s kipom, što je izazvalo lavinu oduševljenja na društvenim mrežama. Ukratko, petogodišnjak je izdržao cijelu misu i koncert zbora bez većih "diverzija" - što znači da blagi mamini ukori i razgovor umjesto kazni, daju rezultate.

image

Dječak je jedva dočekao gašenje i svoje svijeće

AARON CHOWN/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Na blagdansko okupljanje u Westminsterskoj opatiji, čija je pokroviteljica princeza od Walesa, stigla je i njezina sestra Pippa sa suprugom Jamesom Matthewsom. Došla je i sestrična princa Williama, princeza Beatrice sa suprugom Edoardom Mapellijem Mozzijem i sedmogodišnjim posinkom, Christopherom Woolfom kojeg je njezin muž dobio u bivšoj vezi s arhitekticom Darom Huang, piše Daily Mail. Koncert su podržali brojni uglednici, a snimku izvedbi božićnih pjesama iz opatije, emitirat će ITV predvečer, na Badnjak. Mnogi se nadaju da će tom prilikom vidjeti kako mali Louis gasi sestrinu svijeću i nasmijava prisutne jer su simpatične nestašluci dio djetinjstva i utječu na oblikovanje osobnosti mališana.

Linker
28. travanj 2024 01:57