YUI MOK/ AFP
BILA JE TO LJUBAV

Progovorio sin kraljice Camille, opovrgnuo Harryjeve optužbe: ‘Nije istina da je imala plan‘

Sin buduće britanske kraljice Camille osvrnuo se na komentare princa Harryja koji je njegovu mamu prozvao podlom i proračunatom, a otkrio je i što se nikako ne bi smjelo servirati na banketu povodom Charlesove krunidbe.

Sin buduće britanske kraljice Camille osvrnuo se na komentare princa Harryja koji je njegovu mamu prozvao podlom i proračunatom, a otkrio je i što se nikako ne bi smjelo servirati na banketu povodom Charlesove krunidbe.

Kako se u Velikoj Britaniji sve više zahuktava atmosfera oko skorašnje krunidbe kralja Charlesa III., tako su britanski mediji u potrazi sa sugovornicima koji bi otkrili što više detalja oko svečane ceremonije. Sada je progovorio i Tom Parker Bowles, 48-godišnji sin buduće kraljice Camille koji se osvrnuo na komentare princa Harryja o njegovoj majci, ali i o hrani koja očekuje uzvanike na krunidbi.

‘‘Nije istinita tvrdnja da je moja majka imala plan kako bi smotala Charlesa i postala kraljica. Ona se jednostavno udala za čovjeka kojeg je voljela. Nije me briga tko što govori, njihov odnos nije bio nikakva igra‘‘, osvrnuo se na Harryjeve komentare iz knjige ‘‘Spare‘‘, u kojoj je princ svoju maćehu prozvao da je planski smotala njegovog tatu. A kako je Tom i ugledni gastro novinar i kritičar, bio je upitan ima li on kakve veze s menijem koji će se posluživati na svečanom ručku nakon krunidbe.

image

Camilla sa sinom Tomom i kćeri Sarom

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

‘‘Apsolutno ne. Mark Flanagan, glavni chef Buckinghamske palače je iznimno talentiran i iskusan kuhar i sigurno mu ne trebaju savjeti nekog gastro kritičara koji bi mu govorio što treba raditi. Iza njega su stotine državnih banketa, kraljičin jubilej i ne sumnjam da će svoj posao odraditi izvrsno‘‘, kazao je Tom Parker Bowls, ali je dodao kako u hrani ne bi smjelo biti češnjaka, kako ljudi ne bi kasnije imali neugodan zadah iz ustiju. A otkrio je i kako njegova majka, buduća kraljica ne voli čili i jako začinjenu hranu pa je siguran da takva jela neće biti poslužena.

image
KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Komentirao je kako je vegetarijanski quiche sa špinatom, bobom i svježim estragonom odličan izbor za takvu svečanost jer se uz salatu može jesti topao i hladan. Odgovorio je i na komentare da je takav izbor jela pomalo čudan jer se quiche smatra tipičnim francuskim specijalitetom. ‘‘Quiche je poznat kao francuski specijalitet, ali on originalno dolazi iz njemačke kuhinje Srednjeg vijeka, ime dolazi od riječi kuchen, a originalno znači kolač. Quiche se kao jelo već desetljećima udomaćio i u britanskoj kuhinji.‘‘

image

Tom Parker Bowles s kćeri Lolom

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

A na pitanje kako će zvati mamu s obzirom na to da za koji dan službeno postaje kraljica, kratko je odgovorio: ‘‘Ona je za mene i moju sestru Saru samo mama, a za našu djecu baka, bez obzira na titule.‘‘

Linker
29. travanj 2024 12:55