FEDERICO PESTELLINI/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
ŠOKANTNA ISPOVIJEST

Ruši sve rekorde: U jednom danu prodano 1,43 milijuna primjeraka ove knjige

Uspjeh memoara vojvode od Sussexa bio je očekivan s obzirom na to da je knjiga bila na prvom mjestu Amazonove ljestvice bestselera samo na temelju prednarudžbi.

Uspjeh memoara vojvode od Sussexa bio je očekivan s obzirom na to da je knjiga bila na prvom mjestu Amazonove ljestvice bestselera samo na temelju prednarudžbi.

Dugoočekivani memoari princa Harryja u utorak su stigli u prodaju, a istoga dana postali su najbrže prodavana britanska publicistička knjiga u povijesti s 400.000 prodanih primjeraka. Izdavač knjige Penguin Random House objavio je i podatak da se prvog dana prodalo sveukupno 1.430.000 primjeraka Rezerve u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji.

image

Harryjeva knjiga bila je bestseller već na temelju prednarudžbi

CBS/PLANET/PROFIMEDIA

Također, Harryjeva ispovijest srušila je rekord Obećane zemlje Baracka Obame, koja je s 887 tisuća prodanih primjeraka u SAD-u i Kanadi u prvom danu bila najprodavanija knjiga ove izdavačke kuće. Uspjeh memoara vojvode od Sussexa bio je očekivan s obzirom na to da je knjiga bila na prvom mjestu Amazonove ljestvice bestselera samo na temelju prednarudžbi.

image

Priča o fizičkom okršaju prinčeva podignula je najviše prašine

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Podsjećamo, nekoliko dana prije njezina objavljivanja u javnost je procurio cijeli niz šokantnih tvrdnji i optužbi iz Harryjeve knjige. Najviše prašine podignula je priča o fizičkom obračunu princa i njegovog brata Williama, kao i Harryjeve mladenačke ispovijesti o prvom seksualnom iskustvu i eksperimentiranju s drogama.

"To je priča o nekome za koga smo mislili da ga već poznajemo, ali tek kroz njegove riječi možemo zaista razumjeti princa Harryja", istaknula je Gina Centrello, predsjednica Random House Grupe, objašnjavajući uspjeh Harryjeva književnog prvijenca.

Linker
26. travanj 2024 05:21