IPAK JE ISTINA

Sarah Ferguson potvrdila šuškanja o ludoj djevojačkoj: ‘Princezu Dianu i mene su uhitili‘

Priča o ludoj večeri prerušenih šogorica godinama se, nepotvrđena, prepričavala u Engleskoj, a sada je napokon potvrđena u emisiji voditeljice Kelly Clarkson.

Čini se da su Harryjevi memoari ohrabrili Sarah Ferguson prisjetiti se zabavnih detalja iz vremena kada je službeno bila članica kraljevske obitelji. Gostujući nedavno u emisiji "The Kelly Clarkson Show" ispričala je doživljaj za pamćenje s bivšom šogoricom, princezom Dianom zbog kojeg je i voditeljica Kelly Clarkson ostala bez teksta. Dosad se, naime, govorkalo da su se šogorice super zabavile 1986., na djevojačkoj večeri priređenoj uoči vjenčanja Fergie sa princom Andrewom, sinom kraljice Elizabete II. Pa ipak, malo tko je mogao povjerovati da su bile uhićene.

Dame su se htjele neometano opustiti u klubu pa su došle prerušene u policajce, neprepoznatljive, s perikama na glavi. Pričalo se da su naposljetku izbačene iz kluba, a onda su ih uhitili pravi policajci i prepratili u pritvor. Uhićena princeza od Walesa i buduća mladenka nisu htjele reći tko su, a umjesto da obavijeste Buckinghamsku palaču, ukrale su policajcima grickalice što ih je dodatno razljutilo.

Što se doista dogodilo, otkrila je 63-godišnja autorica povijesnih ljubića koja već dugo živi s bivšim suprugom. "Bilo je izvanredno, tadašnja princeza od Walesa i ja doista smo prerušene otišle u noćni klub. Sjele smo, a konobar nam je prišao i rekao: ‘Oprostite, ovo je klub samo za članove, mi ovdje ne služimo policajce‘. Bile smo pristojne i otišle smo”, prenosi Marie Claire. Dok su se probijale prema izlazu, Diana je preglasno komentirala haljinu druge gošće jer je imala istu takvu. Počele su se hihotati i vani privukle neželjenu pozornost policajca koji je nadzirao obližnji park.

"Bilo je jako smiješno. Uhitila nas je policija za nadzor parkova i smjestila u stražnji dio svog kombija. Diana je kamen svog prepoznatljivog, zaručničkog prstena, gurnula na unutarnju stranu prstenjaka, tako da se prema van vidio samo tanki ring. Napravila sam isto. A onda je Diana na sjedištu kombija zamijetila čips s okusom dimljene slanine i počela ga jesti. Policajac joj je ljutito odbrusio: ‘Ne možete to učiniti!‘ Na kraju su shvatili tko smo", ispričala je Fergie.

image

Sarah, vojvotkinja od Yorka, princeza Diana i princ Charles godinu dana poslije urnebesnog tuluma

NILS JORGENSEN/SHUTTERSTOCK

Zbunjenu voditeljicu zanimalo jesu li ih stvarno uhitili? "Oh, naravno da jesu jer smo se lažno predstavljale kao policajci," odvratila je spisateljica. Događaj je zataškan premda se stječe dojam da to nije bila ideja princeze Diane i Sarah Ferguson. Pa ipak, 37 godina kasnije, istina je isplivala na vidjelo.

Linker
20. travanj 2024 01:16