ODLUČENO JE

Sedamnaestogodišnja princeza kreće na vojnu obuku: ‘To je važan korak za nju‘

Obuka će trajati tri godine jer će Leonor po godinu dana provoditi sa španjolskom vojskom, mornaricom i zračnim snagama na njihovim akademijama, baš kao što je to učinio njezin otac prije nego što je postao kralj.

Princeza Leonor, nasljednica španjolskog prijestolja, započet će trogodišnju vojnu obuku kasnije ove godine kako bi se pripremila za svoju buduću ulogu. Naime, kao starija od dvije kćeri kralja Felipea, 17-godišnjakinja je prva u liniji nasljeđivanja što znači da će postati vrhovna zapovjednica oružanih snaga kada njezin otac odstupi ili umre.

image

Priceza Leonor, kralj Felipe, kraljica Letizia i princeza Sofia

SHUTTERSTOCK

Vijest je potvrdila španjolska ministrica obrane Margarita Robles na konferenciji za medije nakon sastanka kabineta na kojemu je odobren kraljevski dekret čiji je cilj bio strukturirati karijeru princeze.

"Posljednjih godina uložili smo velike napore da uključimo žene u oružane snage. To je bitan korak u životu Njezinog kraljevskog visočanstva prema vodstvu naše zemlje", istaknula je Robles.

image

Leonor je nasljednica kralja Felipea

JAIME REINA AFP

Kći kraljice Letizije i kralja Felipea s vojnom će obukom započeti u kolovozu ili rujnu, nakon što završi studij na UWC Atlantic Collegeu u Walesu. Obuka će trajati tri godine jer će Leonor po godinu dana provoditi sa španjolskom vojskom, mornaricom i zračnim snagama na njihovim akademijama, baš kao što je to učinio njezin otac prije nego što je postao kralj.

Linker
12. travanj 2024 10:28